Παύλος Κραγιόπουλος, 1ος Έλληνας, 4ος γενικής στον 7ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο 490 χιλιομέτρων!

Μια τεράστια επιτυχία, ένας πραγματικός άθλος για τον Παύλο Κραγιόπουλο που τον καθιερώνει στους κορυφαίους υπεραθλητές των υπεραποστάσεων

Ο Παύλος Κραγιόπουλος, συνεχίζοντας τις φετινές του πρωτιές και τις πολύ καλές επιδόσεις, ολοκλήρωσε με επιτυχία έναν ακόμη στόχο! Την πρωτιά ανάμεσα στους έλληνες αθλητές και 4ος στην γενική κατάταξη του 7ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου, Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα, 490 συνολικά χιλιομέτρων.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 06.00 το πρωί από την Αρχαία Αγορά των Αθηνών. Σύμφωνα με την προκήρυξη έχει διάρκεια 104 ώρες και ολοκληρώνεται 28 Νοεμβρίου 2022, ώρα 14.00.

Η διαδρομή των 490 χιλιομέτρων ακολουθήσει όλον τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα προς Ελευσίνα, Μέγαρα, Αρχαία Κόρινθο και μετά προς Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα. Στην συνέχεια ακολουθεί τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά, ανεβαίνει το Αρτεμίσιο, κατεβαίνει στη Νεστάνη και περνάει από Τεγέα, για να μπει πλέον στο δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης. Είναι η πιστότερη διαδρομή που διέτρεξε ο Αρχαίος Ημεροδρόμος Φειδιππίδης. Η επιστροφή από τον ίδιο ακριβώς δρόμο.

Ο Παύλος Κραγιόπουλος, κάνοντας την υπερπροσπάθεια, κατάφερε να τερματίσει το απόγευμα της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022, σχεδόν ένα 24ωρο πριν τον προβλεπόμενο τερματισμό του τελευταίου αθλητή.

Το αθλητικό αυτό γεγονός του 7ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου Αθήνα–Σπάρτη–Αθήνα 490 χλμ κινείται σε ένα τρίπτυχο, συμβολίζοντας το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, την ιστορικής σημασίας πορεία του Φειδιππίδη και την ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.  Η ΖΟΤΕΝ σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» και με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ.) είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση και υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος. Η βασική δέσμευση είναι να χρησιμοποιηθούν οι φυσικοί πόροι του πλανήτη μας αποτελεσματικά, να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Ο «7ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΑΘΗΝΑ – ΣΠΑΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ 490 χλμ 24-28/11/2022, είναι υπό την Αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους FISpT, και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Οι τερματισμοί:

1ος ο Lukasz Sagan, με νέο ρεκόρ 65:22:14

2ος ο Peter Toldi με 68:36:01

3ος ο Rodrigo Freeman με 78:56:42

4ος  ο Παύλος Κραγιόπουλος με 82:28:50