ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Δυο ιστορικές ομάδες του Ποδοσφαίρου Γυναικών σε φιλικό αγώνα στην Κατερίνη

Πιερίδες Μούσες και Α.Ο. Καβάλα ’86, οργάνωσαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, μια γιορτή για το ποδόσφαιρο γυναικών.

Έχοντας στην διάθεσή τους, οι δύο προπονήτριες (Λία Ζιώγα για τις «Πιερίδες Μούσες» και Λίνα Αποστολίδου για την Α.Ο. Καβάλα ’86), το βασικό κορμό της ομάδας τους, αλλά και πολλές μικρές αθλήτριες από τις Ακαδημίες παρέταξαν τις δύο ομάδες με στόχο να γίνει ένα φιλικό παιχνίδι με ποιότητα και θέαμα.

Πράγματι έγινε ένα παιχνίδι που το απόλαυσαν πραγματικά οι παίχτριες, αλλά και οι φίλαθλοι που το παρακολούθησαν. Είχε πολλές φάσεις, συντονισμένες ομαδικές ενέργειες, αλλά και ατομικές προσπάθειες που χειροκροτήθηκαν. Ιδιαίτερα το πάθος και το ταλέντο των μικρών αθλητριών των Ακαδημιών που μπήκαν ως αλλαγές στο παιχνίδι.

Στις διοικήσεις των δύο ομάδων, αλλά και προπονήτριες είναι παλιές παίχτριες που κάποια χρόνια πριν έδιναν δυνατές μάχες ως αντίπαλες στους αγωνιστικούς χώρους. Τώρα γνωρίζοντας από μέσα το άθλημα, έχουν πλέον φιλικές σχέσεις, αναπτύσσουν συνεργασίες και προσπαθούν να οργανώσουν τα σωματεία τους για να προωθήσουν και να αναδείξουν το ποδόσφαιρο γυναικών.

Οι «Πιερίδες Μούσες» μετρούν 27 και πλέον χρόνια συνεχούς παρουσίας στα εθνικά πρωταθλήματα του Ποδοσφαίρου Γυναικών στην Ελλάδα, είναι η ιστορική ομάδα Πιερίας. Η Α.Ο. Καβάλα ’86 είναι η πιο παλιά πλέον ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα, αφού κάποιες που είχαν ιδρυθεί πριν το 1986, έχουν διαλυθεί ή συγχωνευτεί με άλλα σωματεία.

Με πρόσκληση της διοίκησης των Πιερίδων Μουσών ήλθε η ομάδα της Καβάλας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 και οργανώθηκε η όμορφη αυτή γιορτή του ποδοσφαίρου γυναικών.

Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 3-1 υπέρ των Πιερίδων Μουσών που είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Τα γκολ για τις Πιερίδες Μούσες πέτυχαν οι Χριστίνα Βίσμπα, Παρασκευή Μανωλιούδη και Ελένη Κατερινοπούλου.

Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν ως αναμνηστικά τα ημερολόγια των ομάδων, ενώ η ομάδα των Πιερίδων Μουσών πρόσφερε ως δώρο το σήμα της ομάδας εγχάρακτο σε γυαλί και στην πρόεδρο της Α.Ο. Καβάλα ’86 ένα εκλεκτό κρασί της Πιερίας. Η γιορτή μετά τον αγώνα συνεχίστηκε σε κοινή δεξίωση όπου προσφέρθηκαν γευστικά εδέσματα και φρούτα. Οι δύο ομάδες υποσχέθηκαν και νέες φιλικές συναντήσεις, στην Καβάλα και στην Κατερίνη.

Ξεχωριστή στιγμή η έκπληξη που επιφύλαξαν στην προπονήτρια των Πιερίδων Μουσών κ. Λία Ζιώγα, οι παίχτριες της ομάδας, που φρόντισαν να φέρουν τούρτα για να γιορτάσουν και να της ευχηθούν για τα γενέθλιά της.