Ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία

Συνέντευξη Τύπου και παρουσίαση του νέου ντοκιμαντέρ «Ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία»

Η Ιερά Μητρόπολη Πιερίας με την εργώδη προσπάθεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου στο πλαίσιο της οργάνωσης και ανάδειξης των θρησκευτικών τόπων και μνημείων για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού επέλεξε να εντάξει την Πιερία στο παγκόσμια αναγνωρισμένο τουριστικό προορισμό που αφορά την πορεία του Αποστόλου Παύλου.  

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο της δράσης του Γραφείου Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού που λειτυουργεί με την συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Πιερίας δημιουργήθηκε ένα δίγλωσσο ντοκιμαντέρ με θέμα «Ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία» καθώς και βίντεο μικρότερης διάρκειας  με θεματικές ενότητες τα  μοναστηριακά προϊόντα, τα μοναστήρια  και τα άγνωστα προσκυνήματα της Πιερίας.

dig

Η πρεμιέρα της δημόσιας παρουσίασης έγινε την Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε για τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο αποτέλεσμα της οποίας είναι οι προηγούμενες εκδόσεις του Γραφείου Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού, το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που  παρουσιάζεται, αλλά και όσα θα ακολουθήσουν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα  της μαρτυρίας για το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου από την Πιερία και την πολύ σημαντική και επιστημονική δουλειά που έγινε προκειμένου να δημιουργηθεί αυτό το ντοκιμαντέρ.

Ευχαρίστησε γι’ αυτό τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σ. Μαυρίδου, τονίζοντας πως αυτό το ντοκιμαντέρ είναι η αρχή μιας  σειράς δράσεων και έργων που θα ακολουθήσουν με σκοπό να αναδειχθεί ο πλούτος των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων της Πιερίας και να αποτελέσουν πόλο έλξης  επισκεπτών – προσκυνητών από όλο τον χριστιανικό κόσμο.

Δείτε εδώ το ντοκυμαντέρ