Ακυρώθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της ολυμπιάδας Κορινού – έφτασε στο δήμο Κατερίνης η απόφαση του ΣτΕ

Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία, είπε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο

Το  Ε΄ τμήμα του ΣτΕ (απόφαση 1936/19) ακύρωσε τους περιβαλλοντικούς όρους της «Ολυμπιάδας» και η απόφαση έφτασε πριν από δυο ημέρες στο Δήμο Κατερίνης.

Αυτό ανακοίνωσε στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος σημειώνοντας ότι ο δήμος ήδη αναζητά το κατάλληλο νομικό γραφείο για την νομική υποστήριξη και διαχείριση της υπόθεσης.  «Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δικαιωθούν οι κάτοικοι», τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης ο οποίος ζήτησε από τον κ. Νταντάμη που παρέλαβε την απόφαση του ΣτΕ να ενημερώσει το σώμα. Ο  κ. Νταντάμης αναφέρθηκε στην ακύρωση της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους, ενώ όπως σημείωσε: «Θα πρέπει να εκτιμηθεί η απόφαση από νομικούς αλλά σίγουρα είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Το γιατί φτάσαμε εδώ είναι θέμα που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα».

Την προσφυγή είχαν ασκήσει πέντε περιβαλλοντικές οργανώσεις (WWF Ελλάς, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Μεσόγειος SOS και Καλλιστώ) και δύο τοπικοί περιβαλλοντικοί σύλλογοι.