«Αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών προοπτικών της Πιερίας»

Συνάντηση Φώντα Μπαραλιάκου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Αναπτυξιακά θέματα κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος  με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Βουλευτής Πιερίας, ως οικονομολόγος και άνθρωπος με εμπειρία στην επιχειρηματικότητα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον με στόχο  την αξιοποίηση ευκαιριών για αναπτυξιακές προοπτικές στο νομό Πιερίας.

Καθώς, μάλιστα, τα στοιχεία από  τους πρώτους μήνες του αναπτυξιακού νόμου είναι άκρως ικανοποιητικά και αναμένεται να υπάρξουν αρκετά επενδυτικά́ σχέδια στο Ταμείο  Ανάκαμψης και ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων για το 2023, η ατζέντα της συζήτησης με τον Υπουργό Ανάπτυξης  ήταν πλούσια για θέματα που έχουν να κάνουν με την έναρξη των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, καθώς και για τα projects που είναι σε εξέλιξη και συνδέονται με τον τομέα του τουρισμού, τις υποδομές και το περιβάλλον, και την  επιχειρηματικότητα.

Εξάλλου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι ιδέες και οι προτάσεις που αναπτύχθηκαν για τις εξαγωγές προϊόντων της Πιερίας με έμφαση στον πρωτογενή τομέα αλλά και σε αυτόν της τυποποίησης, τομείς ιδιαίτερης αναπτυξιακής προοπτικής και εξωστρεφών συνεργασιών.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μπαραλιάκος επεσήμανε. «Το 2023 θα είναι μια χρονιά που οι επενδύσεις στην πατρίδας μας θα συνεχίσουν την ανόδική τους πορεία. Με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είμαστε έτοιμοι, να αδράξουμε τις ευκαιρίες, να εκμεταλλευτούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε στην Πιερία μας να προωθηθούν αναπτυξιακά έργα που θα ενισχύσουν το επιχειρείν και την οικονομία του τόπου μας»