Αποζημιώνονται οι κερασοπαραγωγοί της Πιερίας για τις καλλιέργειες που επλήγησαν κατά τους παγετούς την Άνοιξη του 2021 και ήταν σε προανθικό στάδιο

Υπεγράφη η ΚΥΑ για το ad hoc πρόγραμμα αποζημιώσεων ύψους 20 εκατ. ευρώ, για τις καλλιέργειες, που ζημιώθηκαν από συνεχείς παγετούς, σε διαδοχικές περιόδους, το χρονικό διάστημα 15/2/2021 – 20/4/2021, συμπεριλαμβανομένων και των κερασιών που καλλιεργούνται στην Πιερία.

Σήμερα εκδίδεται το ΦΕΚ και στη συνέχεια καταβάλλονται οι αποζημιώσεις με βάση τις εξατομικευμένες εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως το πλαίσιο του κανονισμού του Οργανισμού, δεν προβλέπει αποζημιώσεις σε προανθικό στάδιο.

Ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος από πέρυσι που παρουσιάστηκε το φαινόμενο και μετά από επιτόπου επισκέψεις του στις περιοχές που επλήγησαν οι καλλιέργειες από τον παγετό, βρισκόταν σε συνεχή επαφή και συνεργασία τόσο με τον αν. Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, όσο και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, θέτοντας μετ’ επιτάσεως την αναγκαιότητα επίσπευσης της καταβολής αποζημιώσεων.

Ο Πιεριέας Βουλευτής σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ευχαρίστησε τον αν. Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, για την ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα για αποζημίωση των παραγωγών κερασιών της Πιερίας που επλήγησαν σε προανθικό στάδιο από τους περσινούς παγετούς.

«Η Κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στους αγρότες μας και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα με τρόπο ακόμη πιο άμεσο και αποτελεσματικό».

Δείτε το ΦΕΚ εδώ https://bit.ly/38B58Iq