«Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης με το 4ο Γυμνάσιο της πόλης υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετάβασης

  Το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου 2024 οι μαθητές/τριες της Στ’ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Κατερίνης πραγματοποίησαν, με συνοδεία των δασκάλων τους κκ. Παρασκευή Τζιάτζιου και Ανθή Δαμασκηνού καθώς και της διευθύντριας του σχολείου κας. Σοφίας Αργυροπούλου, επίσκεψη στο 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης  με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τις εγκαταστάσεις του σχολείου που θα τους/τις υποδεχθεί την καινούργια χρονιά.

  Με μεγάλη χαρά τους/τις υποδέχθηκαν οι εκπαιδευτικοί κα. Μαλαμά Ειρήνη και κα. Ευθυμιάδου Κωνσταντίνα καθώς και η διευθύντρια του Γυμνασίου κα. Ευανθία Δαλαμήτρα. Στη συνέχεια οι δύο εκπαιδευτικοί οδήγησαν τους μαθητές/τριες στην αίθουσα της Α1 τάξης όπου οι μαθητές/τριες του τμήματος παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου και ξεναγήθηκαν στους υπόλοιπους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς και κατέληξαν στο Γυμναστήριο του Γυμνασίου.

 Εκεί τους/τις μίλησε εν συντομία ο Γυμναστής κ. Μακρής παρουσιάζοντάς τους τα διάφορα αθλητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχει το σχολείο.  Αφού βγήκαν και οι ανάλογες εθιμοτυπικές φωτογραφίες, οι μαθητές/τριες μας επέστρεψαν στο σχολείο με τις δασκάλες τους.

  Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτέλεσε ευκαιρία για γνωριμία αλλά και ουσιαστικότερη συζήτηση ανάμεσα στις δύο διευθύντριες σχετικά με τις μελλοντικές συνεργασίες ανάμεσα στα δύο σχολεία σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας δράσεις που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των μαθητών/τριων στο πλαίσιο της μετάβασης τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Μέσω της πρότασης αυτής θα είναι εφικτή η οριζόντια διασύνδεση των γνωστικών αντικειμένων που συναντώνται στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, καθώς και κάποιες από τις δράσεις του προγράμματος μετάβασης θα συνδέονται με βασικούς στόχους του Π.Σ. (Πρόγραμμα Σπουδών) γνωστικών αντικειμένων, όπως  η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία,  τα Εικαστικά, η Θεατρική Αγωγή κ.α.

  Το σχολείο μας χαιρετίζει κάθε προσπάθεια που απορρέει από κοινή ανάγκη και θέληση για συνεργασία για το καλό των μαθητών /τριων μας !

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ευγένεια και εγκαρδιότητα με την οποία οι συνάδελφοι/ισσες και υπεύθυνοι/ες του 4ου Γυμνασίου υποδέχθηκαν το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

                        Από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης