«Αρμένικη»: Η πρώτη ποδηλατική διαδρομή από τον Σ.Ε.Ο. Κατερίνης / ΕΛ.Π.ΠΙ. στα Πιέρια!

Με τον καύσωνα «προ των πυλών»…

Στην μνήμη της Αρμενικής γενοκτονίας οριοθετήθηκε (προτείνεται) από το  Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ,  η πρώτη ασφαλής ποδηλατική-πεζοπορική  διαδρομή στα Πιέρια Ορη  και φυσικά ονομάστηκε : «Αρμενική» . 

Η διαδρομή που χρησιμοποιείται  χρόνια από τους ΕΛ.Π.ΠΙ.,  είναι ιδανική για ποδηλασία: ΜΤΒ, TREKKING,GRAVEL …Ξεκινά και τελειώνει στο Ελάτοχώρι . Περιλαμβάνει τα πιο γνωστά και πιο «δροσερά» μέρη  γύρω από το Ελατοχώρι.

Με τις οδηγίες και τις πολύτιμες υποδείξεις του Σ.Ε.Ο. Κατερίνης οι ΕΛ.Π.ΠΙ. μαζί με φίλους ποδηλάτες από Θεσσαλονίκη , απόλαυσαν  πραγματικά μια ξεχωριστή ποδηλατική εμπειρία , για όλη την οικογένεια-(πάντα με πιστοποιημένο  έμπειρο διασώστη, ορειβάτη, ΜΤΒ LEADER) .

Στο πρόγραμμα του Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ/ΕΛ.Π.ΠΙ. είναι να γίνουν άλλες 8 ειδικές και ξεχωριστές για την ομορφιά τους  και τα αξιοθέατα διαδρομές , στην ευρύτερη περιοχή των Πιερίων . Ολες θα  είναι ειδικά σχεδιασμένες  έτσι ώστε οι ποδηλάτες να αφήνουν το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα, με σκοπό  την ήπια τουριστική-πολιτιστική –αθλητική ανάδειξη των Πιερίων,  με ταυτόχρονη   προστασία τόσο των ανθρώπων  όσο και του περιβάλλοντος . Φυσικά πάντα με την συνεργασία όσων περισσότερων συλλόγων και τοπικών φορέων , ομάδων , συμπολιτών γίνεται!  

Με την ολοκλήρωση όλων των διαδρομών , θα κατατεθούν οριοθετημένες (σε χάρτη)  σε κάθε αρμόδια υπηρεσία για την  επίσημη αναγνώριση και την πιστοποίηση τους ! Καμία εμφανής ή οποιοδήποτε παρέμβαση , σήμανση κλπ  δεν θα γίνει χωρίς την συνεννόηση του Δασαρχείου και της Δασικής υπηρεσίας (σύμφωνα με αυστηρή σύσταση του Σ.Ε.Ο.Κατερίνης)      

Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ δεν επιδοτούνται από ΚΑΝΕΝΑ πρόγραμμα, Δήμο, Μητρόπολη, Περιφέρεια κ.λπ. Ολες  οι εκδηλώσεις είναι εθελοντικές.

Ευελπιστούμε σε μία  σοβαρή μελέτη προστασίας φύλαξης και ανάδειξης των Πιερίων το συντομότερο και είμαστε στην διάθεση κάθε συλλόγου ,ομάδας, φορέα ,Δήμου.. με καταξιωμένες-δοκιμασμένες προτάσεις βιώσιμης – πρότυπης ποδηλατικής  ανάπτυξης  365 ημέρες τον χρόνο και στα Πιέρια Ορη!

Συντονιστής

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ    2351073977

ΜΤΒ LEADER