Βορίδης από την Κατερίνη: “Χτίζουμε με τους αγρότες μας μια σχέση εμπιστοσύνης”

Ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους των αγροτών Πιερίας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την ευκαιρία της παρουσίας του στην ετήσια χοροεσπερίδα της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας

Την ικανοποίηση τους για την καταβολή του de minimis καπνού στους καπνοπαραγωγούς της Πιερίας, παρά του ότι δεν ήταν προεκλογική δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης, εξέφρασαν  εκπρόσωποι των αγροτών  της Πιερίας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε, το απόγευμα της Παρασκευής, με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής  Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή της διοργάνωση της ετήσιας χοροεσπερίδας.   

Κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν Πρόεδροι Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών, τέθηκαν προς τον κ. Βορίδη  μια σειρά από θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα, τα οποία έχουν να κάνουν με τη φορολογία και το κόστος της ασφαλιστικής κάλυψης. Επίσης, οι αγρότες της Πιερίας πρότειναν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της θεσμοθέτησης του «Λευκού εργόσημου», καθώς σε αγροτικές εργασίες δεν απασχολούνται καθημερινά τα ίδια άτομα. Επίσης, τέθηκαν διάφορα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον ΕΛΓΑ και την ασφαλιστική κάλυψη των προϊόντων που παράγουν, αλλά και λειτουργικά ζητήματα των Συνεταιρισμών.       

Σε ό,τι αφορά τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή βάζει τέλος στην κρατικιστική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ «από την οποία πρέπει να απαλλαγούμε» όπως είπε και επεσήμανε ότι «χτίζουμε με τους αγρότες μας μια σχέση εμπιστοσύνης».