Δεσμοί φιλίας και συνεργασίας Δήμων Κατερίνης και Μάινταλ

Αντιπροσωπεία του Δήμου Κατερίνης με επικεφαλής το Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο στο Μάινταλ

Στο Μάινταλ προσκεκλημένος από τη Δήμαρχο Μόνικα Μπόεχτερ βρίσκεται ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Συμεωνίδη, προκειμένου να πάρουν μέρος στην καθιερωμένη δεξίωση για το νέο έτος, στην οποία μετέχουν αντιπροσωπείες από τις αδελφοποιημένες με το δήμο του Μάινταλ πόλεις.

Εκτός από το Δήμο Κατερίνης, συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τους αδελφοποιημένους δήμους του Μόουσμπουργκ Αυστρίας, Λουιζιάντ Γαλλίας και Εστεργκομ Ουγγαρίας.

Η υποδοχή των αντιπροσωπειών των Δήμων έγινε από τη Δήμαρχο Μάινταλ Μόνικα Μπόετχερ και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καρλ Χάιντζ Κάιζερ στο γυμνάσιο «Αλμπερτ Αινστάιν».

Ακολούθησε το καλωσόρισμα από τη Δήμαρχο Μάινταλ και η παρουσίαση των επισκεπτών από τις αδελφοποιημένες πόλεις.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος μετέφερε τις ειλικρινείς και θερμές ευχές των δημοτών της Κατερίνης και του Δημοτικού Συμβουλίου για μια εποικοδομητική χρονιά, με υγεία και ευημερία για όλους.

Εξέφρασε την χαρά του για την επίσημη πρώτη αυτή επίσκεψη στην πόλη του Μάινταλ και τη βεβαιότητα πως «θα γιορτάσουμε και στο μέλλον πολλά χρόνια ουσιαστικής επικοινωνίας και έργου σε πολλά επίπεδα ανάμεσά μας. Άλλωστε στον Δήμο Κατερίνης πιστεύουμε στη φιλία, αμοιβαία κατανόηση και δημιουργική συνεργασία των λαών μας, αρχές, που όπως αποδεικνύουμε με την εξωστρέφεια και την ενδυνάμωση της αδελφοποίησής μας, τις στηρίζουμε με ζήλο.

Ο θεσμός των αδελφοποιήσεων αποτελεί µία θαυμάσια ευκαιρία για τη δημιουργία φιλικών σχέσεων ανάμεσα στις πόλεις, για την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας αλλά και για την χάραξη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών που αναβαθμίζουν το επίπεδο ζωής μας».

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Κατερίνης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε πρότυπους παιδότοπους, αθλητικούς χώρους, ενώ επισκέφθηκε με τις υπόλοιπες αντιπροσωπείες αδελφοποιημένων πόλεων το «Πηγάδι αδελφοποίησης» του Μάινταλ. 

Επίσης επισκέφθηκαν το Σταθμό Πυροσβεστικής του Μάινταλ που καλύπτει τις ανάγκες του σε ποσοστό 90% με εθελοντές ενώ πραγματοποίησαν τα εγκαίνια  του σηματοδότη /οδοδείκτη στο Μάινταλ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Μάινταλ  ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος υπέγραψε στο χρυσό βιβλίο της πόλης. Στη σύσκεψη που ακολούθησε όλες οι αντιπροσωπείες αποφάσισαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για τη μεγάλη «Γιορτή φιλίας»  που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2020 στην πόλη του Μόουσμπουργκ στο πλαίσιο της  Εβδομάδας της Ευρώπης.