ΔΕΥΑΚ – Λύση για επάρκεια πόσιμου νερού στον Κορινό με ανόρυξη νέας γεώτρησης

Θέμα ημερών είναι η ανόρυξη νέας υδρευτικής γεώτρησης που θα λύσει οριστικά το ζήτημα της επάρκειας του πόσιμου νερού στον οικισμό του Κορινού, καθώς η  Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης έχει ολοκληρώσει τη γεωλογική μελέτη και τις ποιοτικές μετρήσεις του νερού και προχωρά άμεσα στην υλοποίηση του έργου.

     Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, στο οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα η παραχώρηση χρήσης δημοτικής έκτασης προς τη ΔΕΥΑΚ, στην οποία θα γίνει η ανόρυξη της υδρευτικής γεώτρησης που θα συνδεθεί στο υπάρχον δίκτυο ύδρευσης του οικισμού. Με την επένδυση αυτή η ΔΕΥΑΚ στοχεύει στο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα επαρκές υδρευτικό δίκτυο, που θα ανταπεξέρχεται στις ανάγκες ύδρευσης του οικισμού και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, όπου αυξάνεται η ζήτηση του νερού.

Να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΚ, από τον Φεβρουάριο έχει ενισχύσει το δίκτυο ύδρευσης του Κορινού, θέτοντας σε λειτουργία μια υφιστάμενη γεώτρηση στην περιοχή Σ. Σταθμός – Λάκος, η οποία βρισκόταν σε αδράνεια για περισσότερα από πέντε χρόνια. Μετά την εκπόνηση της γεωλογικής μελέτης και την παραχώρηση του χώρου από το Δήμο Κατερίνης, αλλά και τις απαραίτητες εξετάσεις των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού, άμεσα θα υποβληθεί η μελέτη στη Διεύθυνση Υδάτων για να προχωρήσουν οι εγκρίσεις και να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σάββας Οφείδης από την πρώτη στιγμή έγινε διερεύνηση για την εξεύρεση οριστικής λύσης σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που αφορά τον δεύτερο σε πληθυσμό οικισμό του Δήμου Κατερίνης. «Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης, από κοινού με το Δήμαρχο Κατερίνης Γιάννη Ντούμο, προχωρήσαμε σε άμεσες ενέργειες και πλέον αισιοδοξούμε ότι θα λύσουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας στην περιοχή, άπαξ και δια παντός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.