Δράσεις εν όψει της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος στον Δήμο Κατερίνης

«ΜΙΑ ΓΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» είναι το μήνυμα ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα που τους αφορούν και ένα από αυτά είναι και η προστασία του περιβάλλοντος. Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Πρασίνου, Καθαριότητας, Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης, με πρωταγωνιστές 200 περίπου παιδιά σε έναν όμορφο χώρο στην Παραλία ενημερώθηκαν χτες για την κλιματική αλλαγή, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (05/06).

Σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Καρυπίδης μετέφερε τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης, Ι. Ντούμου, σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης και τόνισε μεταξύ άλλων: «Κρίνουμε απαραίτητο να υλοποιούνται   δράσεις όπου κεντρικός άξονας είναι  το παιδί, προασπίζοντας έτσι ως  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας τα δικαιώματά τους και συγκεκριμένα το δικαίωμα στην ενημέρωση και στην ισότιμη πρόσβαση στην πληροφορία».

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους Πρασίνου, Κώστα Τσιουκάνη, Καθαριότητας, Ηλία Τάπρα, Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης, Μιχάλη Γεωργιάδη (και το προσωπικό των αντιδημαρχιών), ενημερώθηκαν μαθητές/μαθήτριες του Γυμνασίου Περίστασης, του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας, τα νήπια του Βρεφονηπιακού Περίστασης & του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού και τα παιδιά  της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι  για πρώτη φορά δόθηκε μέσω έκθεσης της Unicef μια ολοκληρωμένη εικόνα του τόπου και των τρόπων με τους οποίους τα παιδιά κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή και πώς η ζωή τους πρόκειται  να  επηρεαστεί, ενώ με   σκοπό   την   ευαισθητοποίηση  των παιδιών   διοργανώθηκαν εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας σε όλους τους φορείς και συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στις δράσεις.

Ειδικότερα προς τους:

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας- Γιώργο Μακρή, Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης και προσωπικά στον Διοικητή Γ’ Λιμενικού Τμήματος, Θεμιστοκλή Αδαμίδη, Διεύθυνση Δασών, Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, για την συμμετοχή Ιχθυολόγου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, UNICEF, Λιμενικό Ταμείο και τον Πρόεδρο Αστέριο Μπουσνάκη, Πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλή Τσιτλακίδη, Πρόεδρο Τ.Κ. Παραλίας, Αλέξη Τσαουσίδη, Πρόεδρο Αλιέων Πιερίας, Μελισσοκομικό Σύλλογο Πιερίας, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου, Κώστα Καρυώτη, τα μέλη του ΔΣ και τους αθλητές που “έκλεισαν”την εκδήλωση με τα κωπηλατικά τους σκάφη.