Εικαστική Έκθεση «Εικαστική Συνύπαρξη»

53ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου

  Πάντα οι δημιουργίες των εικαστικών αποτελούσαν και αποτελούν θεσμική αναφορά του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου. Έτσι και φέτος στο θεματολόγιο του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου φιλοξενείται Εικαστική Έκθεση, τιτλοφορούμενη «Εικαστική Συνύπαρξη»

  Και αυτό γιατί στον εκθεσιακό χώρου του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου, έξι καλλιτέχνες συνυπάρχουν καταθέτοντας τα έργα τους και ασφαλώς προσδίδουν μια ευχάριστη νότα στη συνέχεια του Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Αναδεικνύουν τις δημιουργικές τους ανησυχίες με επίγραμμα τις ωραίες τέχνες όπως τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη ψηφιδογραφία, οδηγώντας μας σε ένα φωτεινό ταξίδι των χρωμάτων, της αρμονίας και του τρισδιάστατου κάλλους.

   Στην έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024, στις 8:00 μ μ, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, παρουσιάζουν τα έργα τους οι εικαστικοί: Αθανάσιος Καραμύτας (ζωγράφος), Ιωάννης Γκόγκος (ζωγράφος), Αθανάσιος Σταθακόπουλος (ζωγράφος), Σωτήρης Παναηλίδης (ζωγράφος), Ιορδάνης Ποιμενίδης (γλύπτης), Θωμάς Σαφέτης ( εικαστικός, ψηφιδογράφος).

   Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024. Ανοικτή τις ώρες καθημερινά, 10:00-14:00 και 18:00-21:00, με ελεύθερη είσοδο.

   Η βραδιά των εγκαινίων θα πλαισιωθεί με μουσική συναυλία, από την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, σε διεύθυνση του μαέστρου, Νίκου Πατρή.

  Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί και έκθεση Σέρβων καλλιτεχνών (Τιμώμενη φετινή Χώρα) με σαράντα έργα ζωγραφικής, αλλά και έκθεση φωτογραφίας της ομάδας «Ίριδα» της Εστίας Πιερίδων Μουσών.