Εκδήλωση “Είμαστε η καρδιά του σχολείου” – συζήτηση με μαθητές

Συζητάμε για το ρόλο των μαθητών – μαθητριών στη λειτουργία ενός δημοκρατικού σχολείου!

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαβούλευση ανάμεσα σε μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων της πόλης, με τίτλο «Είμαστε η καρδιά του σχολείου». Στόχος είναι να συζητηθεί ο ρόλος των μαθητών – μαθητριών στη λειτουργία ενός δημοκρατικού σχολείου και να προκύψουν ιδέες και προτάσεις των παιδιών σχετικά με αυτό.  Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12) σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης και υποστηρίζεται από το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης. Είναι αφιερωμένη στον Δημήτρη Κυριακού, τ. διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, που εδώ και δύο χρόνια δεν βρίσκεται κοντά μας, και ο οποίος με το παράδειγμά του δίδαξε το νόημα της σχολικής δημοκρατίας και του σεβασμού στη γνώμη των παιδιών. 

Η διαβούλευση θα διεξαχθεί στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης από τις 2.30 ως τις 6.30 μ.μ. Θα περιλαμβάνει συζητήσεις σε ολομέλεια και σε μικρές ομάδες και θα καταλήξει σε διατύπωση ιδεών και προτάσεων που θα παρουσιαστούν στο αμφιθέατρο του σχολείου στις 6.30 μ.μ. σε συνεδρία ανοιχτή στο κοινό.  

Οι μαθητές – μαθήτριες που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη συζήτηση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω των σχολείων τους κατά προτίμηση μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2020.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση  [email protected]

Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης

Μέλος της Εθνικής Ομάδας Εργασίας για το Δομημένο Διάλογο της Νεολαίας
Μέλος της Εθνικής Ομάδας Εργασίας για το Europe Goes Local