Εκδήλωση στο πλαίσιο Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών 2024. Συνεργασία ΕΦ.Α. Πιερίας και ΔΙ.ΠΑ.Ε. Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας συμμετέχει στην επετειακή επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» 2024, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Κατερίνη Πιερίας, την Πέμπτη 23.05.2024, με τη διάλεξη με γενικό θέμα:

«Η διαχρονικότητα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας: από τους μηχανισμούς της παραγωγής και διάθεσης προϊόντων στην αρχαιότητα μέχρι τις σύγχρονες διαδικασίες διακίνησης».

Επιμέρους θεματικές που απαρτίζουν την ανωτέρω διάλεξη θα αναπτυχθούν από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας ως εξής:

  • “Οι διαδικασίες παραγωγής και διακίνησης προϊόντων στην αρχαιότητα και τα σχετικά αρχαιολογικά δεδομένα από τις ανασκαφές στη βόρεια Πιερία”.

(ομιλητής: Κωνσταντίνος Νούλας, αρχαιολόγος)

  • “Αγροτοβιοτεχνική εγκατάσταση εξειδικευμένης παραγωγής ύστερων κλασικών – πρώιμων ελληνιστικών χρόνων στην πεδινή χώρα των Λειβήθρων”.

(ομιλήτρια: Ελένη Κλινάκη, αρχαιολόγος)

  • “Ανάλυση της οικονομικής διαχείρισης της ελληνιστικής αγροικίας στη θέση Τρία Πλατάνια, στον Πλαταμώνα Πιερίας”.

(ομιλήτρια: Ελένη Γερόφωκα, αρχαιολόγος)