Απολύμανση των χώρων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους έκανε ο Δήμος Κατερίνης

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στις φιλανθρωπικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως.


Αυτή τη φορά συνεργεία του Δήμου Κατερίνης πραγματοποίησαν, το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, προληπτική απολύμανση στις εγκαταστάσεις του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και των Καθημερινών Συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος» στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο, ενισχύοντας το δίκτυ προστασίας για τις πιο ευάλωτες ομάδες πολιτών, όπως είναι οι ηλικιωμένοι.
Την προσπάθεια χαιρέτισε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο για την άμεση και ουσιαστική συνεισφορά του Δήμου στην ανάγκη απολύμανσης των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων.


Οι απολυμάνσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένα συνεργεία του Δήμου με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων για την προστασία των τροφίμων και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των δημοσίων υγειονομικών αρχών.
Παρών στο πλευρό των εμπερίστατων γεροντισσών που φιλοξενούνται στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο ήταν ο συντονιστής της πρωτοβουλίας, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης κ. Γεώργιος Κυριακίδης, δίνοντας μαζί με τον Υποδιευθυντή του Γηροκομείου κ. Ιωάννη Πουλατσίδη τις ανάλογες κατευθύνσεις.


Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και τις άλλες Τοπικές Αρχές έχει προχωρήσει από την αρχή σε ένα πλάνο μέτρων που εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και των Συσσιτίων, έχοντας υλοποιήσει δράσεις που ενισχύουν την ετοιμότητα και ελαχιστοποιούν ενδεχόμενες δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν από τη διάδοση του κορωνοϊού.