Λιτανεία και Παράκληση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Πιέρια Όρη

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου,  η υποδοχή της ιεράς Εικόνος Παναγίας Οδηγήτριας από την ιστορική Ιερά Μονή Πέτρας Ολύμπου στον Λόφο.

Την Εικόνα, που μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Νάκας, υποδέχθηκαν στην πλατεία του χωριού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πέτρας Πρωτοπρ. Γεώργιος Βέτσος με Ιερείς της περιοχής και εκατοντάδες πιστοί με επικεφαλής την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ελένη Ευαγγελοπούλου.

Ακολούθησε λιτανεία της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Λόφου και στην συνέχεια τελέστηκε στον Ενοριακό Ιερό Ναό ο Παρακλητικός Κανόνας της Οδηγήτριας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεώργιος. Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε το εκκλησίασμα να γονατίσει και ανέγνωσε ειδική ευχή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Πιέρια όρη.

Κατακλείοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος αναφέρθηκε «στην Υπεραγία Θεοτόκο την Οδηγήτρια, που πάντα στέκεται δίπλα μας για να μας παρηγορήσει, να μας γαληνεύσει και να καθοδηγήσει τους Πυροσβέστες μας και όλες τις εθελοντικές ομάδες που αγωνίζονται εδώ και ημέρες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Προσφέρουμε την προσευχή μας ώστε να έχουμε τη βοήθεια του Θεού στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται στις δασώδεις εκτάσεις στα Πιέρια Όρη. Ευχαριστούμε τους πυροσβέστες, τον στρατό και τις υπηρεσίες του Κράτους για τη συνεχή και θυσιαστική προσπάθειά τους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Μετά την απόλυση της Παρακλήσεως, η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε οδικώς στη Ρητίνη και από εκεί με πυροσβεστικό όχημα στο Καταφύγιο «Σαρακατσάνα», όπου εψάλη δέηση από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πέτρας Αρχιμ. Βασίλειο Νάκα.