Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τα «Φώτια 2020»

afisa fotia 2020

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο προγραμματισμός για τον καταξιωμένο πολιτιστικό θεσμό της πόλης της Κατερίνης, «Φώτια», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και το Πνευματικό της Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος».
Η φετινή διοργάνωση θα έχει ως θέμα «Βυζαντινή μουσική, μελωδίες Αγγέλων» και θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις υψηλού πνευματικού και πολιτιστικού περιεχομένου, τιμώντας έμπρακτα τις βαθύτερες αξίες της Εκκλησίας και του πολιτισμού.


Τα «Φώτια 2020» θα αναδείξουν το πολυδιάστατο της βυζαντινής μουσικής, με ένα ευρύ πρόγραμμα λατρευτικών, θεολογικών, μουσικών, θεατρικών, επιστημονικών εκδηλώσεων, βιωματικών εργαστηρίων, κ.ά. που έχει επιμεληθεί η καλλιτεχνική επιτροπή η οποία έχει συσταθεί πρόσφατα κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου.
Στόχος άλλωστε της νεοσύστατης καλλιτεχνικής επιτροπής, που συνεδρίασε τελευταία φορά την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, είναι τα «Φώτια» να εδραιωθούν ως ένας θεσμός εξωστρεφής, ποιοτικός, που να συνδυάζει την καλλιτεχνική δημιουργία με την πνευματικότητα.
Οι εκδηλώσεις των «Φωτίων 2020» θα αρχίσουν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.