Συνάντηση Μητροπολίτη Κίτρους και Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου με επίκεντρο το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και το Πνευματικό της Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος» καινοτομούν για μια ακόμη φορά με τη δυναμική τους παρουσία στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Erasmus+  για τον τομέα Νεολαία.

          Κατόπιν πρωτοβουλιών και συντονισμένων ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και την καταλυτική αρωγή της κας Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Βουλευτή, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους συμμετέχει ενεργά στη διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων στον τομέα της νεολαίας, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είτε ως επικεφαλής είτε ως εταίρος.

          Πιο συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης 6 Ιουνίου η κα Άννα Μάνη Παπαδημητρίου επισκέφθηκε το Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για την  έγκριση της πρότασης που υπέβαλλε  το Πνευματικό Κέντρο της τοπικής Εκκλησίας «Ο Άγιος Φώτιος» στο πλαίσιο του Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας R1/2022, «Βασική Δράση 1-Μαθησιακή Κινητικότητα ατόμων-Κινητικότητα Νεολαίας».

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε την κα Άννα Μάνη Παπαδημητρίου σχετικά για  τις ενέργειές της, κατά τη διάρκεια της βουλευτικής της θητείας,  σχετικά με τη διεκδίκηση της σημαντικής αυτής ευρωπαϊκής δράσης.

          Το έργο θα υλοποιηθεί με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ στον τομέα της Νεολαίας μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, περιλαμβάνει την κινητικότητα συνολικά σαράντα  νέων, από Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία και Ελλάδα και θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και περιλαμβάνει δράσεις κινητικότητας τόσο στην Πολωνία όσο και στην Ελλάδα, στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο.

Η θεματική του αφορά την πολιτιστική κληρονομιά.

          Το σχέδιο με τίτλο «Cultural Exchange through art and photography: bridging the monastic communities of Europe» θα φέρει σε επαφή νέους και νέες από τέσσερις διαφορετικές χώρες  με σκοπό την κατανόηση των διαφορετικών πτυχών της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε χώρας με επίκεντρο την Ορθοδοξία, την θεατρική αγωγή και την τέχνη της φωτογραφίας.

          Το πρόγραμμα αναμένεται να βοηθήσει όλους τους νέους να ανακαλύψουν νέους πολιτισμούς, να ενισχύσουν την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη, να αναπτύξουν νέες και καινοτόμες προσεγγίσεις στο αντικείμενο του πολιτισμού, να συνεργαστούν με οργανισμούς που εδρεύουν στο εξωτερικό και να μοιραστούν καλές πρακτικές, που συνδέονται με την κοινή χριστιανική πίστη.