Συνεχίζονται τα Καθημερινά Συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης

Με δεδομένες τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Δήμος Κατερίνης προχωρούν οργανωμένα και συντεταγμένα στην ενίσχυση μιας κορυφαίας δομής φιλανθρωπικής ευποιΐας της τοπικής Εκκλησίας, των Καθημερινών Συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος».


Μετά τη διακοπή λειτουργίας των Καθημερινών Συσσιτίων επί δύο εβδομάδες, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, η παρασκευή και διανομή φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη συνεχίζεται από τη Δευτέρα 6 Απριλίου με τη συνδρομή του Δήμου Κατερίνης.
Πιο συγκεκριμένα, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με τον συντονισμό της εντεταλμένης συμβούλου του Δήμου Κατερίνης κας Ασημίνας Πούλιου, έχουν αναλάβει τη διανομή κατ’ οίκον τριακοσίων μερίδων φαγητού σε άπορους και εμπερίστατους δημότες σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, εθελοντές συνδράμουν στην προετοιμασία του φαγητού, πάντα με τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων και προφυλάξεων που ορίζονται από τις αρμόδιες δημόσιες υγειονομικές αρχές.


Επιπλέον ο Δήμος Κατερίνης ενισχύει και με τρόφιμα τα Καθημερινά Συσσίτια για τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν σε καθημερινή βάση λόγω της πανδημίας και των μέτρων απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων.
Στόχος της κοινής αυτής προσπάθειας της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Κατερίνης είναι η ενίσχυση όλων των οικογενειών και ηλικιωμένων ατόμων που έχουν ανάγκη και αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη είδη διατροφής. Μέσα από τη νέα πρωτοβουλία προσφέρεται η δυνατότητα στήριξης και βοήθειας σε περισσότερες οικονομικά αδύνατες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες στην κατοικία τους.
Θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και τον ιδιαίτερο ρόλο των Συσσιτίων και των συνεργειών με τις τοπικές Αρχές στην προσπάθεια ανακούφισης των ευπαθών ομάδων. Τέλος, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μια πράξη ευαισθησίας και ανθρωπιάς που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην στήριξη πολλών οικογενειών που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος τόνισε ότι ο Δήμος συνεχίζει έμπρακτα να συμβάλει με
κάθε τρόπο στην προσπάθεια για την αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας. «Η συνεργασία αυτή αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης που έρχεται να ενισχύσει το πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως κι έχει ως στόχο την ενίσχυση της προστασίας των ευάλωτων δημοτών που δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω του κορωνοϊού αλλά και την διευκόλυνση της διαβίωσής τους σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε».