«Φώτια»: Ενθουσίασαν τα παιδιά τα βιωματικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής με τους Βίους Αγίων

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου το τρίτο και τελευταίο εργαστήριο δημιουργικής γραφής  με τους Βίους Αγίων που διοργάνωσε με επιτυχία, για πρώτη φορά, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο πλαίσιο των «Φωτίων 2020».

Όλα τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στη σοφίτα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος», σε έναν ιδιαίτερο ζεστό και όμορφο χώρο όπου τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ύπαρξη της ξυλόσομπας και χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι «τους θυμίζει σπίτι γιαγιάς».

Το εργαστήριο ξεκίνησε με παιχνίδι και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και έκαναν παζλ με τους τοπικούς Αγίους.

Έπειτα το κάθε παιδί έλυσε το δικό του σταυρόλεξο, ενώ στη συνέχεια οι υπεύθυνες του εργαστηρίου κα Αθηνά Τσιγκαροπούλου, Εκπαιδευτικός –Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας και κα Ροδή Ελευθεριάδου-Μελετλίδου, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής μίλησαν στα παιδιά για τον Βίο της Αγίας Αικατερίνης και τον Βίο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Αναφέρθηκε μάλιστα ότι στην Άνω Μηλιά Πιερίας  υπάρχει το προσκύνημα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού όπου βρίσκεται ο Σταυρός που κάρφωσε ο Άγιος πάνω σε ένα δέντρο, κατά την περιοδεία του στην περιοχή, το οποίο και έχει το χαρακτηριστικό να μην μεγαλώνει.

Στο τέλος όλοι μαζί κατασκεύασαν μπουκαλάκια αγιασμού που διακοσμήθηκαν εξωτερική με τη μορφή του Αγίου Φωτίου.

Πρόσωπα χαμογελαστά και φωνές χαρούμενες, αλλά και καρδιές σφραγισμένες ανεξίτηλα με πανέμορφες αναμνήσεις άφησαν πίσω τους τα πρωτότυπα αυτά βιωματικά εργαστήρια. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη διοργάνωση των «Φωτίων».