“Φώτια 2020”: Ένα λυρικό ταξίδι γνωριμίας με τον «Πέτρο τον Πελοποννήσιο, τον μέγα μουσικοδιδάσκαλο»

«Αλκυονίδες μέρες, 1731. Σε ένα άσημο χωριό της Πελοποννήσου γεννιέται ένα παιδί που έμελλε να γράψει την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία της εκκλησιαστικής μουσικής και εξωτερικής μουσικής στα χρόνια μετά την Άλωση».
Χορωδοί και ηθοποιός, ανιχνεύοντας τα γεγονότα και τα πρόσωπα του 18ου αιώνα, επιχειρούν να φωτίσουν την ζωή και να σκιαγραφήσουν την προσωπικότητα του ιδιοφυούς μουσικού που με το έργο του επηρέασε καταλυτικά μια ολόκληρη εποχή.


Το μουσικό θεατρικό αυτό αναλόγιο είναι ένα λυρικό ταξίδι στα χνάρια του διδασκάλου Πέτρου από την Λακεδαίμονα ως τη Σμύρνη, κι από εκεί στην μητρόπολη της Ανατολής, την αεί Βασιλεύουσα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των «Φωτίων 2020», την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 7.μ.μ στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος».
Μια ακόμη ποιοτική εκδήλωση των φετινών «Φωτίων» που συνδυάζει την καλλιτεχνική δημιουργία με την πνευματικότητα και με εμπνευστή της ιδέας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο.
Επιμέλεια κειμένων και Αφήγηση: Μαρίκα Φωτοπούλου. Διεύθυνση και διδασκαλία Βυζαντινού Χορού Συλλόγου Ν. Πιερίας «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω»: Δημήτρης Καραμούζας.