Ελεύθεροι Ποδηλάτες Πιερίας 2020 – Παρουσίαση : Ποδηλάτης/Ξεναγός ΜΤΒ Leader.

Νέα εποχή, νέα επαγγέλματα… Περισσότερο από 25 χρόνια  οι Ελευθεροι Ποδηλάτες Πιερίας ποδηλατούν, ξεναγούν, υποστηρίζουν ποδηλατικές εκδηλώσεις πάντα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ δωρεάν, υπεύθυνα  με απόλυτη ασφάλεια (χωρίς να έχουν εμπλακεί ποτέ άμεσα ή έμμεσα σε δυστύχημα).

Ξεκίνησαν την ποδηλατική παιδεία στα σχολεία (ανεπίσημα) …άνοιξαν επίσημα  το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες (και ΟΧΙ μόνο για σχολεία) …διοργάνωσαν την ΠΡΩΤΗ και μεγαλύτερη παμπιερική διήμερη ποδηλατοπορεία στην Πιερία με την συμμετοχή περισσότερο από 18 συλλόγων – φορέων με χιλιάδες ποδηλάτες… σχεδίασαν καθάρισαν και οριοθέτησαν ασφαλείς ιστορικές ποδηλατικές διαδρομές «ΕΛ-1»… κατέκτησαν τον ΜΥΤΙΚΑ με ποδήλατο BMX  …!  

Φτάνοντας στο σήμερα οι ΕΛ.Π.ΠΙ. συνεχίζουν τις ποδηλατικές εξορμήσεις τους, παραμένουν πιστοί στις αρχές τους  με  βασικό μέλημα  τους πάντα την   ασφάλεια μέσα από την γνώση την συνεχή εκπαίδευση και την εμπειρία. Πρωτοπόροι, πραγματοποιούν  ποδηλατικές τουριστικές διαδρομές εντός και εκτός Ελλάδος! 

Με τους ΕΛ.Π.ΠΙ. συμμετέχουν επαγγελματίες οδηγοί αυτοκινήτων, μοτοσυκλετιστές και κάθε επαγγέλματος άλλοι ποδηλάτες και υποστηρίζονται  από  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ οδηγό ξεναγό ποδηλάτη / ΜΤΒ LEADER!

Ο ποδηλάτης -ξεναγός ΜΤΒ LEADER είναι επάγγελμα (κυρίως στο εξωτερικό) και είναι αντίστοιχο του ξεναγού-οδηγού  βουνού (που υπάρχει στην Ελλάδα). Απαραίτητη προϋπόθεση η αγάπη (όπως και σε κάθε επάγγελμα για αυτό που κάνεις) για το ποδήλατο και την φύση.

Στην Ελλάδα ενώ υπάρχουν  πολλές «σχολές» ΟΑΕΔ, ΙΕΚ  κλπ για ξεναγούς  /οδηγούς βουνού δεν υπάρχουν δημόσιες (τουλάχιστον μέχρι τώρα) για ξεναγούς οδηγούς ΜΤΒ και η εκπαίδευση και πιστοποιήσεις γίνονταν στο εξωτερικό και από πέρσι και στην Ελλάδα (από αντίστοιχους  οργανισμούς-παραρτήματα).

 Ο υποψήφιος  απαραίτητα  θα πρέπει να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, οπωσδήποτε να είναι γνώστης μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (Αγγλικά βασικά) να είναι πιστοποιημένος διασώστης BLS 

… Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ακολουθήσουν τους ΕΛ.Π.ΠΙ. για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ δωρεάν προετοιμασία και βασικές πληροφορίες.

Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ δεν είναι σύλλογος  και δεν θα γίνουν ΠΟΤΕ! Δεν επιδοτούνται  από ΚΑΝΕΝΑΝ δήμο-δημόσιο οργανισμό. Είναι ελεύθερη ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΉ ομάδα και ο καθένας συμμετέχει με δική του ευθύνη  .

Συντονιστής: Δημήτρης Μηλιώρης MIAS MTB LEADER.  Τ: 6992325747