Εμπλοκή σε πολεμικό επεισόδιο η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» που επιχειρεί στην «Ερυθρά Θάλασσα»

Δεν πρόλαβε να φτάσει καλά καλά η φρεγάτα «ΎΔΡΑ» στην «Ερυθρά θάλασσα» και ενεπλάκει σε πολεμικό επεισόδιο βάλλοντας  με πυροβόλο όπλο σε δύο «drowns» των ανταρτών «Χούθι».

Η Ελληνική φρεγάτα βρίσκεται εκεί  στα πλαίσια των Αμερικανονατοικών και ΕΕ σχεδιασμών, σε μια περιοχή που έχει μετατραπεί σε «επικίνδυνη ζώνη», με τα ανταγωνιστικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστών να κονταροχτυπιούνται, για τον έλεγχο θαλάσσιων διαδρομών, τον δρόμο μεταφοράς εμπορευμάτων και ενέργειας. 

Κανένα «εθνικό» συμφέρον δεν υπαγόρεψε να βρίσκεται η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στον κόλπο του Άντεν, στην Ερυθρά θάλασσα, όπως ξεδιάντροπα επικαλείται η κυβέρνηση της ΝΔ δια στόματος Δένδια.

Στείλανε στο «στόμα του λύκου», 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα μας, Ελληνικά στρατεύματα, για να συμμετάσχει σε πολεμικές αποστολές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των Αμερικανών, προασπίζοντας συμφέροντα που δεν έχουν να κάνουν με τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Στείλανε πλοίο του πολεμικού ναυτικού, για να προστατέψουν τα συμφέροντα  εφοπλιστών αλλά και τμημάτων του κεφαλαίου που διαπλέκονται στο διαμετακομιστικό τομέα, σε μία θάλασσα που συγκρούονται ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και ιμπεριαλιστικά κέντρα όπως το Ισραήλ – ΗΠΑ – ΕΕ  – ΙΡΑΝ – ΚΙΝΑ – Ρωσία, για την γεωστρατηγική και οικονομική υπεροχή τους στην περιοχή. 

«Εθνικό» συμφέρον δεν είναι να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τις πολιτικές στήριξης του, που φτωχοποιούν τον λαό, υποβαθμίζοντας μόνιμα και σταθερά το βιοτικό του επίπεδο, για να αυγατίζουν τα κέρδη των λίγων.

Αυτή η πολιτική που αποτελεί στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης της χώρας μας, έρχεται και κουμπώνει με τα κατάπτυστα «μνημόνια» συνεργασίας με τις ΗΠΑ που έφερε στην βουλή η κυβέρνηση, με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να βάζουν πλάτη, και  ενσωματώνουν  επιχειρησιακά τον Ελληνικό στρατό στην Αμερικανική διοίκηση.

Η απευθείας υπαγωγή Ελλήνων στρατιωτών στον Αμερικανικό στρατό αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη και εμπλέκει τον Ελληνικό στρατό στα αιματοβαμμένα σχέδια των ΗΠΑ, που θα διατάζει Έλληνες στρατιωτικούς να υπηρετήσουν σε πόστα που αυτοί θα προστάζουν.

Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά συναίνεση σε αυτές τις εξελίξεις και να μην κάνει «δικιά του σημαία» τα συμφέροντα του κεφαλαίου που αναγορεύονται αυθαίρετα και προπαγανδιστικά  σε «εθνικά» συμφέροντα.

Η αστική τάξη της χώρας μας θέλει να συμμετάσχει στην λεία που τώρα τα «αρπαχτικά – τσακάλια» μαλώνουν, στο ξαναμοίρασμα του ενεργειακού πλούτου στην περιοχή  και να παίξει ποιο αναβαθμισμένο ρόλο στο διαμετακομιστικό κομμάτι αφού οι δρόμοι εμπορευμάτων από την Ασία αποτελούν χρυσοφόρες «μπίζνες» για τους καπιταλιστές.

Αυτά τα συμφέροντα διακυβεύονται στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου του Άντεν, στην «Ερυθρά θάλασσα», για αυτά τα συμφέροντα δεν θα διστάσουν να ματώσουν τους λαούς, εγκυμονώντας ο κίνδυνος για μια γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτες διαστάσεις.

 Ο πόλεμος είναι η συνέχεια της καπιταλιστικής – ιμπεριαλιστικής πολιτικής τους, ότι δεν βρίσκουν με την διπλωματία και τις πολιτικές διαβουλεύσεις, τα λύνουν με τους πολέμους, αφού πρώτα φροντίζουν οι ίδιοι(αστική τάξη) και τα δικά τους παιδιά να «δραπετέψουν» όπως έκαναν πάντα στην ιστορία.

Για αυτό είναι σωστό το σύνθημα «Καμία εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πολεμικό μακελειό που στήνουν στην «Ερυθρά θάλασσα».

Κανένα «εθνικό» η πατριωτικό συμφέρον δεν επιβάλλει να βρίσκεται Ελληνική φρεγάτα σε επικίνδυνη ζώνη, 3.500 χιλιόμετρα από τα Ελληνικά σύνορα.

Σε όλα τα παραπάνω μόνο το ΚΚΕ αντιδράει και ριζοσπάστες άνθρωποι οργανώνοντας συλλαλητήρια, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, ομιλίες σε όλη την χώρα.

Είναι ενδεικτική η αφωνία όλων των κομμάτων του αστικού τόξου (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» – ΚΟΜΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ όπως ΤΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ  – «ΝΙΚΗ» ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ)  στοιχίζοντας με αυτό τον τρόπο πίσω από τους πολεμοκάπηλους – αιματηρούς ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.

Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση  και τα στελέχη της «Νέας Αριστεράς» τότε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δούλεψαν για την «στρατηγική αναβάθμιση της Αμερικανικής συνεργασίας», που σαν επιστέγασμα ήρθε στην βουλή για ψήφιση, το «μνημόνιο» της ντροπής, με την υπαγωγή του Ελληνικού στρατού στις διαταγές της αμερικανικής διοίκησης.

Ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, για να μπει τέλος στον σάπιο κόσμο των πολέμων, για να δυναμώσει η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση και αντεπίθεση.

Στις 9 Ιουνίου στις ευρωεκλογές στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής και απειθαρχίας στα δεσμά της ΕΕ και εκμετάλλευσης, στο ΝΑΤΟ, δυναμώνοντας το ΚΚΕ.

Συνεχίζουμε στον δρόμο της ανατροπής, μέχρι την νίκη του λαού.

Σαββίδης Παναγιώτης.