Ενθουσιασμός & γνώση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης

«Αν ήμουν δέντρο». Μπορείς να σκεφτείς πόσο μοιάζει ένα παιδί με ένα δέντρο; Με ενθουσιώδη ανταπόκριση και διάθεση από τον υπέροχο αυτό κόσμο, εμπνεύστηκαν τα παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης και στη διάρκεια της εβδομάδας επιστρατεύοντας τη φαντασία τους, εξερεύνησαν τη γνώση που κρύβεται στις ρίζες των δέντρων και τη σύνδεσή τους με τον άνθρωπο. Παράλληλα, σήμερα με τίτλο: «Ένας κόσμος στα πόδια μου» τα παιδιά παρατήρησαν τους ζωντανούς οργανισμούς που υπάρχουν κάτω από τα πόδια μας, μέσα στο χώμα και μίλησαν για την αξία ζωής.

Ο λόγος για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας  2024, που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού/Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης,  με την συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής  Εκπαίδευσης, του ΕΚΠΑ. 

Το «υπέροχο ταξίδι ανάγνωσης και δημιουργικότητας» συνεχίζεται με πρωταγωνιστές τα παιδιά ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα  #ΚΕ2024gr και #forEBEr.

Καθοριστική στη φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία είναι η συμβολή των στελεχών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και των εθελοντών. Το πρόγραμμα την ερχόμενη εβδομάδα τιτλοφορείται:  Δευτέρα 01/07 – «Ζουζούνια παντού» (4 – 6 ετών με γονείς) 19:00 έως 21:00 & Τρίτη 02/07 «Συννεφο – Ιστορίες» (8+) 10:00 – 12:00.