Επετειακό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη – Πλουμίδια και ωραιίσματα από την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης

Στο μαγικό κόσμο του κορυφαίου δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη, μας ταξίδεψε η “Κομπανία όπως παλιά” της Μορφωτικής ένωσης Καταφυγιωτών, την Τετάρτη το βράδυ στον κατάμεστο από κόσμο χώρο της Αστικής Σχολής Κατερίνης.

Το αφιέρωμα στο μεγάλο μουσικό προλόγισε εκ μέρους της Ε.Π.Μ. η Τασούλα Πιτσιάβα, ταμίας της Εστίας, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η Μαρία Βούλγαρη, Έφορος της Χορωδίας του συλλόγου.


Στο τραγούδι συμμετείχαν οι: Μαρία Βούλγαρη, Κλημεντίνη Γρηγοριάδου, Κυριακή Γρηγοριάδου, Χριστίνα Γρηγοριάδου, Μαίρη Ζελίδου, Καλλιόπη Μανατζοπούλου, Σάσα Χριστοπούλου και Γεώργιος Γιατζιτζόγλου, Μιχάλης Καλαμένιος, Θεόδωρος Καρανίκος, Γεώργιος Λάμο, Δημήτριος Πιπερίδης, Κυριάκος Σανιάνος, Στέφανος Τσιότσιος.
Την ορχήστρα απάρτιζαν οι μουσικοί: Ευστάθιος Τρελλόπουλος στο μπουζούκι, Χάρης Γεωργιάδης στο μπάσο και κιθάρα, Αθανάσιος Μπατάλας στην κιθάρα, Άκης Τσαουσίδης στην κιθάρα και Άκης Θεοδωρίδης στο τουμπερλέκι.
Την ενορχήστρωση ανέλαβε ο Χάρης Γεωργιάδης.
Στην καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος και στο πιάνο απολαύσαμε την Δέσποινα Τσιότσιου.


Ο κόσμος, ενθουσιασμένος από το πρόγραμμα τραγουδούσε και συμμετείχε στα τραγούδια των ερμηνευτών σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, δημιουργώντας μια παρέα.


Η εκδήλωση συνδιάστηκε με τα εγκαίνια της έκθεσης “Πλουμίδια κι Ωραϊσματα”, έκθεσης χειροποίητων αντικειμένων, δημιουργίες από τις κυρίες και τα μέλη της Εστίας Πιερίδων Μουσών.
Εκθέτες είναι η Μαρία Βαρμάζη, Κλημεντίνη Γρηγοριάδου, Κατερίνα Ιορδανίδου, Βάϊα Κοκαρίδα, Κων/νος Κωνσταντίνου, Μαρία Νικοδέλλη και Αικατερίνη Μιτσάνη.


Την έκθεση μπορεί να επισκεφθεί το κοινό καθημερινά από τις 11:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00 έως τις 25 Μαίου 2024.
Αξίζει να σημειωθεί πως στον ίδιο χώρο φιλοξενείται επίσης η εξαιρετική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής της Ελευθερίας Μπουκουβάλα έως τις 18 Μαϊου.


Η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στο πλαίσιο των Εαρινών Ημερών Μουσών πραγματοποιεί τις παραπάνω εκδηλώσεις σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Κατερίνης και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.