Επιμελητήριο Πιερίας: Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2021 – Ένας νέος επιμελητηριακός θεσμός γεννήθηκε!

Η ταυτότητα των επιχειρήσεων που βραβεύτηκαν και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από όλες τις βραβεύσεις.

Σε μια λαμπερή βραδιά, στο ειδυλλιακό περιβάλλον του DION PALACE RESORT, το Επιμελητήριο Πιερίας βράβευσε 28 εμβληματικές επιχειρήσεις του νομού, εγκαινιάζοντας έτσι έναν νέο επιμελητηριακό θεσμό!

Επιχειρήσεις που καινοτομούν, που επενδύουν και αναπτύσσονται, που εξάγουν τα προϊόντα τους κάνοντας, μέσω αυτών, γνωστή την Πιερία σε όλο τον κόσμο, που αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία, που διατηρούν ή και αυξάνουν τις θέσεις εργασίας. Επιχειρήσεις που αντέχουν στο χρόνο περνώντας από γενιά σε γενιά.

Το βράδυ της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου 2021 βραβεύθηκε το όραμα, η προσπάθεια και η δημιουργικότητα ανθρώπων, οικογενειών, συνεργατών που, παρά τις αντίξοες συνθήκες για το επιχειρείν στην Ελλάδα της κρίσης, έθεσαν υψηλούς στόχους και τους πέτυχαν.

Στα Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2021, του Επιμελητηρίου Πιερίας, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ)  Γιάννης Χατζηθεοδοσίου καθώς και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)  Γιώργος Καββαθάς. 

Την εκδήλωση παρουσίασαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο οι δημοσιογράφοι Νίκος Υποφάντης και Μαρία Σαμολαδά τους οποίους στο τέλος της βραδιάς βράβευσε το Επιμελητήριο για τη συμβολή τους στην τουριστική προβολή της Πιερίας.

  Την εκδήλωση “άνοιξε” ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, μεταξύ άλλων τόνισε ότι “Η αποψινή βραδιά είναι μόνο η αρχή!”. Όπως επεσήμανε, είναι πολλές ακόμη οι επιχειρήσεις του νομού που πρέπει και θα τιμηθούν μέσω των επιχειρηματικών βραβείων. “Τιμούμε επιχειρήσεις που τιμούν και διαφημίζουν την Πιερία, σέβονται τον καταναλωτή και δείχνουν το δρόμο της ανάπτυξης του τόπου μας” σημείωσε.

Οι τελετή των βραβεύσεων άνοιξε με το Ειδικό Βραβείο στον πρόεδρο του Σ.Ε.Β.Ε Γιώργο Κωνσταντόπουλο για την προσφορά του στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των πιερικών επιχειρήσεων, υπενθυμίζοντας την έμπρακτη στήριξή του στη δημιουργία του Οδηγού Εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων, μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας. Μία πρωτοποριακή έκδοση για τις επιχειρήσεις και τα βήματα που απαιτούνται για να εξάγουν τα προϊόντα τους. 

Βίντεο ομιλίας Γ. Κωνσταντόπουλου ΕΔΩ

Βίντεο ομιλίας Μ. Βορίδη ΕΔΩ

Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των επιχειρήσεων από οκτώ κατηγορίες. Κι αυτές ήταν:

Α. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Είναι οι επιχειρήσεις που σε πείσμα των καιρών επενδύουν, επεκτείνονται και  δημιουργούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο νομό Πιερίας στηρίζοντας την τοπική οικονομία. 

Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ

Η επιχείρηση «Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Εξοχής Α.Β.Ε.Ε.» διαθέτει ένα πλήρως καθετοποιημένο σύστημα παραγωγής, επιτυγχάνοντας τον πλήρη έλεγχο σε όλα τα στάδια παραγωγής.

Διαθέτει το πλέον υπερσύγχρονο εκκολαπτήριο στην Ελλάδα, πετυχαίνοντας έτσι, από την αρχή του, τον απόλυτο έλεγχο του παραγόμενου προϊόντος.

Διαθέτει δικές της πτηνοτροφικές μονάδες οι οποίες λειτουργούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε. καθώς και μια σύγχρονη μονάδα πτηνοσφαγείου η οποία έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000.

ΜΑΧΙ ΑΒΕΕ

H εταιρεία MAXI A.B.E.E. αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στην παραγωγή και επεξεργασία χάρτου. 

Ξεκινά η λειτουργία της νέας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής ανεπεξέργαστου  χαρτιού υγιεινής (Paper Mill 2) δυναμικότητας 43.000 τόνων ετησίως καθώς και νέων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων εμβαδού 2.400τμ.

Πρόκειται για το 3ο κατά σειρά εργοστάσιο παραγωγής της Χαρτοβιομηχανίας MAXI με έδρα την Κατερίνη. 

Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. (Εμφιαλωμένα Νερά ΔΙΟΣ)

Αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη δύναμη του κλάδου σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο λόγος για την εταιρεία Σ. Μεντεκίδης Α.Ε που το 2012 εγκαινίασε στους πρόποδες του Ολύμπου το εργοστάσιο Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΔΙΟΣ.

Σήμερα κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στην αγορά. Το 2019, η εταιρεία εγκαινίασε τη νέα επένδυση της άνω των 7,5 εκατομμυρίων ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη δυναμική της ανάπτυξη. 

Β. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε αυτή την κατηγορία βραβεύονται επιχειρήσεις που καινοτομούν αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής καθώς και επιχειρήσεις που παράγουν το προϊόν τους μέσα από κατοχυρωμένες δικές τους ευρεσιτεχνίες και πατέντες. 

Olympia Electronics

Αποτελεί τη μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική παραγωγική μονάδα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας τα οποία ταξιδεύουν από το Αιγίνιο Πιερίας σε 72 χώρες.

Από το 1979, όταν και ιδρύθηκε από τον Νίκο Λακασά και τον Παναγιώτη Αρβανιτίδη,  μέχρι σήμερα διαγράφει συνεχώς ανοδική πορεία έχοντας αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις καινοτομίας και επιχειρηματικής αριστείας ενώ έχει βραβευθεί ως μία από τις καλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες στη λίστα ‘Ones to Watch’.

ΚΟΛΛΙΑΣ ΕΠΕ

Η μελέτη, ο πρωτοποριακός σχεδιασμός, η καινοτομία-δώστε προσοχή- με πάνω από 20 πατενταρισμένες ευρεσιτεχνίες και η λειτουργικότητα των κατασκευών, συνθέτουν το προφίλ της εταιρίας ΚΟΛΛΙΑΣ ΕΠΕ που παράγει εξαρτήματα υψηλών προδιαγραφών και ασφάλειας στην εξ΄ ολοκλήρου κάθετη βιομηχανία παραγωγής βιομηχανικών ρολών.

Γ. ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Στην κατηγορία εξωστρέφειας φαίνεται πως αρκετές επιχειρήσεις του νομού Πιερίας το έχουν κερδίσει το στοίχημα και συνεχίζουν  

ΖΕΥΣ Ακτινίδια

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Πιερία παράγει ένα από τα καλύτερα-ποιοτικώς-ακτινίδια στον κόσμο.

Στην καλή φήμη του ντόπιου ακτινιδίου πέρα από το ιδανικό κλίμα της περιοχής συνέβαλε καθοριστικά μία εταιρεία πρότυπο στην, καλλιέργεια, συγκομιδή και τυποποίηση του συγκεκριμένου προϊόντος δίνοντάς του προστιθέμενη αξία. Ο λόγος για τη “Ζευς Ακτινίδια”. 

ΟΜΗΡΟΣ Α.Ε.

Η εταιρεία Όμηρος ΑΕ ιδρύθηκε το 1998 με αντικείμενο την επεξεργασία, παραγωγή και διακίνηση κατεψυγμένων αλιευμάτων.

Διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους-ψυγεία στην Κατερίνη και την Αθήνα καθώς και οργανωμένο δίκτυο διανομής που καλύπτει άμεσα και γρήγορα τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.

 Έχει καταφέρει να εισάγει προϊόντα από κάθε γωνιά του κόσμου τα οποία διαθέτει  τόσο στην ελληνική όσο και την ξένη αγορά. 

GINOX

Η εταιρεία GINOX ειδικεύεται στην παραγωγή επαγγελματικών ψυγείων και ανοξείδωτων κατασκευών.

Είναι σήμερα καθιερωμένη τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά με συνεχείς τάσης ανοδικής εξέλιξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα προιόντα της Ginox είναι παντεταρισμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας 

ALEX ΑΒΕΕ

Η εταιρεία ΑΛΕΞ ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1984.  Κατασκευάζει εξαρτήματα δικτύου πεπιεσμένου αέρα εξάγοντας πάνω από το 95% της παραγωγής της.

Στα 37 χρόνια λειτουργίας της έχει καταφέρει να ανταγωνίζεται στο είδος της τις μεγαλύτερες εταιρείες του εξωτερικού. 

Δ. ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα είναι μια κατηγορία στην οποία συμπεριλαμβάνονται επιχειρήσεις της Πιερίας που κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο απαντώντας έγκαιρα στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής. 

FYLLIANA – Ευάγγελος Χαλεπλής

Η εταιρεία Fylliana συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εισαγωγικές εταιρείες στο χώρο του επίπλου, εξυπηρετώντας ένα εκτενές δίκτυο πελατών, εκ των οποίων, 70 συνεργαζόμενα σημεία πώλησης με τη μορφή shop-in-shop.

Έχει έδρα και αποθήκες διανομής στον Κορινό Πιερίας, στο 7ο χλμ. της Ν.Ε.Ο. Κατερίνης – Θεσσαλονίκης και εκθετήριο στην Κατερίνη σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

ΦΥΣΙΩ

Μία εταιρεία που επενδύει στη δύναμη και τη σοφία της φύσης. Το λέει και το όνομά της ΦΥΣΙΩ…

Καλλυντικά προϊόντα που έχουν κατακτήσει όχι μόνο την ελληνική αγορά αλλά και την αγορά του εξωτερικού και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ΑΜΑΖΟΝ. 

HOMEMARKET – Αγγελόπουλος

Όλα ξεκίνησαν το 1984 από ένα μικρό μαγαζί στο κέντρο της Κατερίνης με την επωνυμία Αγγελόπουλος.

Σήμερα, μετά από 3 και πλέον δεκαετίες, η επιχείρηση είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα ως HOME MARKT, το μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα επίπλων, οικιακών συσκευών και γενικότερα προϊόντων για το σπίτι και τον επαγγελματικό χώρο. 

Ε. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στην κατηγορία “Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα” βραβεύτηκαν συνεταιρισμοί που άντεξαν στο χρόνο, αναβάθμισαν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους αξιοποιώντας επιχειρηματικές πρακτικές.

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Πιερίας

Το ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ του νομού Πιερίας ξεκινάει το ταξίδι του στο χρόνο στις αρχές του 1950. Τότε παίρνει σάρκα και οστά το όραμα των πρώτων μετόχων του να συγκροτήσουν μια επιχείρηση που θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό της Πιερίας.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο υγιείς επιχειρήσεις της Πιερίας. Αριθμεί 110 μετόχους και έναν υπερσύγχρονο στόλο- από τους πιο σύγχρονους σε όλη την Ελλάδα- που αριθμεί 59 λεωφορεία. Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποτελούνται από το κυρίως κτίριο 4000 τ.μ. που αποτελεί και ένα μίνι εμπορικό κέντρο. Επίσης διαθέτει ιδιόκτητο πρατήριο καυσίμων και χώρο στάθμευσης στην είσοδο της πόλης.

Αστικό ΚΤΕΛ Πιερίας

Τα Αστικά ΚΤΕΛ Κατερίνης λειτουργούν ως ανώνυμη εταιρεία από τον Οκτώβριο του 2003.

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 31 λεωφορεία, 16 είναι ιδιόκτητα και τα 15 συνεταιριστικά. Διαθέτουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις καθώς και πρατήριο υγρών καυσίμων. Όλος ο στόλος της εταιρείας διανύει σε μηνιαία βάση πάνω από 150 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ράχης “Αγιος Λουκάς”

Τα κεράσια της Ράχης αποτελούν συνώνυμο της ποιότητας και της γεύσης.

Από το 1979 που αποφασίστηκε η συλλογική καλλιέργεια των κερασιών από ντόπιους παραγωγούς, μέχρι τη σημερινή συστηματική εξαγωγική δραστηριότητα του Αγροτικού Συνεταιρισμού σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού ένα πράγμα δεν έχει αλλάξει: η αγάπη για τον τόπο και τους καρπούς του, η αφοσίωση σε όλα τα στάδια της παραγωγής και η αναζήτηση νέων αγορών. 

ΣΤ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ – ΔΙΑΔΟΧΗ

Η ενδιαφέρουσα κατηγορία “Διάρκεια-Διαδοχή” περιλαμβάνει επιχειρήσεις που περνούν από γενιά σε γενιά, απαντούν στις προκλήσεις της κάθε εποχής και φέρουν κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου. 

“Ευκαρπίδης”

Στην Κατερίνη δε λέμε «πάμε σινεμά» λέμε, «Πάμε Ευκαρπίδη»!

Αυτό που ίσως δεν  γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου πολιτισμού υπήρξε το όραμα του κλινικάρχη Κωνσταντίνου Ευκαρπίδη, πατέρα του κυρίου Βασίλη Ευκαρπίδη που βραβεύτηκε από το Επιμελητήριο Πιερίας. 

Ο πολυχώρος Ευκαρπίδη παρά τις κρίσεις που αντιμετώπισε, κατά περιόδους, ο κινηματογράφος, κατάφερε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, να αντέξει στο χρόνο δίνοντας τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά της οικογένειας. 

Αναστασιάδη Α.Ε.

Η τρίτη γενιά ανέλαβε πλέον τα ηνία της επιχείρησης “Αναστασιάδη” Α.Ε που δραστηριοποιείται στο χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού από το 1958.

Μια πορεία από το συνοικιακό βιβλιοπωλείο που ήταν η πρώτη επιχείρηση του αείμνηστου Θωμά Αναστασιάδη, η στροφή που έκανε με την καθιέρωση του ηλεκτρισμού, στην εμπορία ηλεκτρολογικού υλικού και η ανοδική πορεία μέχρι σήμερα που περνά στην τρίτη γενιά και ετοιμάζεται για νέο επιχειρηματικό άλμα 

Leonidis Tools & Plastics – Λεωνίδης Ευάγγελος

Από την ίδρυσή της, το 1978  η LEONIDIS Tools&Plastics έχει εξελιχθεί σε μια από τις ηγετικές εταιρίες διέλασης πλαστικών προφίλ σε εθνική κλίμακα. 

Σήμερα βρίσκεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, σε κτίριο 1500 τ.μ. στην Μεθώνη Πιερίας, συνεχίζει να πρωτοπορεί αξιοποιώντας την εμπειρία ετών αλλά και τις σύγχρονες πρακτικές που εφαρμόζει η δεύτερη γενιά της οικογένειας Λεωνίδη. 

Τυπογραφείο Άρης Τσιουπλής

Το τυπογραφείο του κ. Άρη Τσιουπλή είναι μία επιχείρηση που πέρασε από τον παππού στον εγγονό.

Από μικρός είχε χωθεί στις μηχανές πλάι στον παππού Αλέκο Τσιούφλια και αγάπησε όχι μόνο τη δουλειά αλλά και την εμβληματική εφημερίδα “Μακεδονικός Αγών” την οποία εξέδιδε για πολλά χρόνια μετά το θάνατό του. 

Γρηγόρης Παπαχατζής

Μπορεί το όνομα «Παπαχατζής» να είναι συνυφασμένο με τον ελληνικό καφέ-και πώς όχι-ωστόσο η νέα γενιά και συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Παπαχατζής έδωσε και άρωμα…  εσπρέσο στην εταιρεία που πέρασε πλέον στην τρίτη γενιά, γιγαντώθηκε δημιουργώντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες.  

Ναυσικά Κομπότη

Από το μικρό καφεκοπτήριο στη στοά Τσαχαλίνα, που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Κομπότης το 1943, μέχρι σήμερα, ο καφές “Κομπότη” έχει αδιάλειπτη παρουσία και σίγουρα αναγνωρισμένη αξία όχι μόνο στην τοπική  αλλά και ευρύτερα στην ελληνική αγορά. 

Μαυροειδή Travel – Ξανθίππη Μαυροειδή

Ως πρακτορείο μετανάστευσης ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το ταξιδιωτικό γραφείο του Κωνσταντίνου Μαυροειδή στην Κατερίνη.

Κομβική στιγμή για την εξέλιξη της επιχείρησης υπήρξε η είσοδος της κόρης του Ξανθίππης η οποία, σε μία εποχή που δεν υπήρχε η δυνατότητα άντλησης πληροφοριών από το διαδίκτυο, ταξίδευε η ίδια  σε όλο τον κόσμο προκειμένου να παρέχει άμεσες πληροφορίες  και φωτογραφικό υλικό για τους τόπους προορισμού και τα ξενοδοχεία. 

Λιάγκας Ζαχαροπλαστείο

Υποχρεωτική θεωρείται η στάση στο ζαχαροπλαστείο του Λιάγκα για όποιον επισκεφθεί το όμορφο Λιτόχωρο.

Και μπορεί η επιχείρηση να έχει περάσει στην επόμενη γενιά ωστόσο ο μπαρμπα-Τάσος παραμένει ενεργός και δημιουργικός! 

Νίσσου – Αρτοζαχαροπλαστείο

Στην 4η γενιά έχουν περάσει τα αρτοζαχαροπλαστεία Νίσσου που προσφέρουν τα ποιοτικά προϊόντα τους από το 1955 στον Πλαταμώνα και στη συνέχεια με κατάστημα και στους Νέους Πόρους. 

Παναγιώτης Τσουλφάς – Ηλεκτρολόγος Αυτοκινήτων

Δίπλα στον πατέρα του έμαθε την δουλειά ο Παναγιώτης Τσουλφάς, ένα από τα παλαιότερα συνεργεία ηλεκτρολόγων αυτοκινήτων στην Πιερία. 

Ζ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ILTA MEDICAL – Ηλίας Τράπας

Πρόκειται για τη μοναδική επιχείρηση στην Πιερία που παράγει υγειονομικό υλικό. 

Στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης η ILTA MEDICAL ανταποκρίθηκε στις αυξημένες απαιτήσεις, επέκτεινε τη δραστηριότητά της καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες.

 Η. Βραβεία “ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ”

Αυτή είναι μία ειδική κατηγορία. Πρόκειται για το βραβείο  “ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ” με το οποίο τιμήθηκαν δύο ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που άνοιξαν το δρόμο για την τουριστική ανάπτυξη της Πιερίας και έγιναν πόλος έλξης και σημείο αναφοράς σε μία εποχή που η  παρολύμπια περιοχή αναζητούσε την τουριστική της ταυτότητα.

Ξενοδοχείο “LITO” Πλάκα Λιτοχώρου – Αφροδίτη Λέϊνα

Ξενοδοχείο “ΜΥΡΤΩ” Λιτόχωρο – Κλεομένης Κάκκαλος

Τέλος αυτή η τελετή έκλεισε μια με μια βράβευση μνήμης και τιμής. Μια τέτοια βραδιά δεν θα μπορούσε το Επιμελητήριο Πιερίας να μη μνημονεύσει τον Ιγνάτιο Μεϊμάρη, έναν πολύτιμο συνεργάτη και φίλο του Επιμελητηρίου.

Η φυσική του παρουσία μπορεί να λείπει, μιας και «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας, πριν από περίπου δύο χρόνια, ωστόσο η παρακαταθήκη που άφησε μέσω του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου είναι μεγάλη. 

Η τιμή στην σύζυγο του κ. Νένα Μεϊμάρη που παρέλαβε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας ειδική πλακέτα.  

Η ομιλία του κ. Χατζηχριστοδούλου ΕΔΩ

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μασούτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Α’ αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Α’ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Βαργιάμης, Α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Στέφανος Αποστολίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ Θωμάς Αλγιανάκογλου, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΠΑ Σπύρος Σκοτίδας,  ο Φοροτεχνικός  και Οικονομικός Επόπτης Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Παναγιώτης Παντελής και η Βασιλική Νάκου, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.  

Το “παρών” έδωσαν ακόμη οι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος , ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ψηφιακό μήνυμα του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.