Επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας προς το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στήριξη και ενίσχυση των μελισσοκόμων της Πιερίας

Την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία ζητά από τον Υπουργό, κο Κωνσταντίνο Τσιάρα, να εγκριθούν όλες οι ηλεκτρονικές ενημερώσεις του συστήματος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής που αφορούν στις αιτήσεις – δηλώσεις κατεχόμενων κυψελών για τους ενεργούς μελισσοκόμους, ακόμα και αυτών, οι οποίοι εκ παραδρομής δεν είχαν κάνει αίτηση – δήλωση.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θεωρούμε υψίστης σημασίας προτεραιότητα τη στήριξη των μελισσοκόμων μας. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, λόγω ιδίας άποψης για το μελισσοκομικό κεφάλαιο του νομού μας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις αιτήσεις για αύξηση των σμηνών εντός του καλοκαιριού, καθώς και τους επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποιεί συνεχώς, έκρινε αναγκαίο όπως και την περσινή χρονιά έτσι και φέτος, για το 2024 να εγκρίνει τις αιτήσεις-δηλώσεις κατεχόμενων κυψελών για τους ενεργούς μελισσοκόμους, ενώ το Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο έκανε αποδεκτές -όπως είχε συμβεί και κατά την περσινή χρονιά- όλες τις ηλεκτρονικές ενημερώσεις του συστήματος, ακόμη και αυτές για τις οποίες οι μελισσοκόμοι εκ παραδρομής δεν είχαν κάνει δήλωση των κατεχομένων κυψελών τους.

Έτσι και φέτος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, ζητά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έτος 2024 να εγκριθούν όλες οι ηλεκτρονικές ενημερώσεις του συστήματος, οι οποίες έγιναν ούτως ή άλλως δεκτές από το Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, ώστε όλοι οι μελισσοκόμοι της Πιερίας να ωφεληθούν από τα προγράμματα αντικατάστασης και μετακίνησης κυψελών, ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά βάρη που αντιμετωπίζουν καθημερινά ασκώντας το επάγγελμά τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται διαχρονικά σε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και γι’ αυτό θεωρούμε, πως θα επιδείξει για ακόμη μία φορά το ανάλογο ενδιαφέρον για τη στήριξη ενός πολύ σημαντικού για τον τόπο μας αγροτικού επαγγέλματος που χρήζει ενίσχυσης και στήριξης.