Ε.Ο.Σ. Βροντούς: Ξενάγηση και πεζοπορία στην περιοχή Λιτοχώρου

Ξενάγηση στο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Ολύμπου & Πεζοπορία στον Ενιπέα , την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Ο Ε.Ο.Σ. Βροντούς Ολύμπου καλεί τα μέλη και τους φίλους του, την Κυριακή  10 Δεκεμβρίου  2023 , για Ξενάγηση  &  Πεζοπορία στον Όλυμπο ( περιοχή Λιτοχώρου ), το πρόγραμμα έχει ως εξής:

9.00 :συνάντηση στο γήπεδο του Λιτοχώρου

9.15- 10.00: Ξενάγηση στο  Κέντρο Πληροφόρησης του  Εθνικού Πάρκου Ολύμπου

10.00-15. 00 : Πεζοπορία στον Ενιπέα , στην διαδρομή Λάκος – Μύλοι – Πόρτες κτλ , σε  δυο ομάδες με Βαθμό Δυσκολία : 1+  και 2 ,σε κλίμακα ( 1-5 ) και ώρες πεζοπορίας  4-5 .

Το Κέντρο Πληροφόρησης Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, είναι αφιερωμένο στον φυσικό πλούτο και στην πολύπλευρη μοναδικότητα του πιο εμβληματικού βουνού της Ελλάδας, του Ολύμπου.

Βρίσκεται στο Λιτόχωρο και αποτελεί την έδρα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου. 

Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει μία «εικονική ανάβαση» από τους πρόποδες ως τις ψηλότερες κορυφές του.

Η εικονική ανάβαση στον Όλυμπο, ολοκληρώνεται σε επτά θεματικές ενότητες, με πληθώρα πληροφοριών για το μυθικό βουνό, που αποτελεί έναν υπέροχο κόσμο φυσικής ομορφιάς, ιστορίας και μυθολογίας.

Εντυπωσιακές εικόνες, στατικά εκθέματα και διαφανοσκόπια, ταινίες, πολυμεσικές εφαρμογές, και μία τρισδιάστατη προβολή, οργανώνουν ένα σύγχρονο εκθεσιακό χώρο που αναπτύσσεται σε επίπεδα, για να προσεγγίσει το πολυσήμαντο περιβάλλον του Ολύμπου, ανά υψομετρική ζώνη.

Η είσοδος στο Κέντρο Πληροφόρησης Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου είναι δωρεάν.

Την ξενάγηση θα κάνει ο ξεναγός του Εθνικού Πάρκου Ολύμπου Σάββας Βασιλειάδης.

Αφετηρία και ώρα αναχώρησης :

Ο χώρος στάθμευσης του πολυκαταστήματος Μασούτης (περιοχή νέας Εφορίας) με ώρα αναχώρησης 08.30 πμ . Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα.

Εναλλακτικά στις 9.00  στο γήπεδο του Λιτοχώρου.

Εξοπλισμός :

Σακίδιο ημέρας 25-40 λτ , Φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), Μποτάκια πεζοπορίας, Παγούρι νερού 1,5 λ, μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Δύο μακρυμάνικα μπλουζάκια, ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, μπουφάν αντιανεμικό, αδιάβροχο, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ATOMIKO, σφυρίχτρα, σουγιάς, σκούφος, κάλτσες(+ εφεδρικές) , αναπτήρα, μπατόν, σνακ (σοκολάτες-παστέλια).

Κόστος συμμετοχής στη πεζοπορία – συνδρομή :

Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη είναι 5 ευρώ.

Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Βροντούς, η ετήσια συνδρομή για το τελευταίο δίμηνο του 2023 είναι 20 ευρώ και καλύπτει  Δεκέμβριο του 2023 και όλο το έτος 2024… (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στο σύλλογο).

Για να επιβιώσει ο σύλλογος που όλοι αγαπάμε !!!

Αρχηγοί ανάβασης : Δ. Σ.

Πληροφορίες : 6973804843.

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλούμε να δηλώσετε την συμμετοχή σας στον έφορο ορειβασίας του συλλόγου, Χαραλαμπίδη Αλκιβιάδη στο τηλέφωνο 699 451 2524, μέχρι το Σάββατο το απόγευμα.

Σ η μ ε ί ω σ η :

Α). Ο συμμετέχων πρέπει να γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα του εγχειρήματος στο οποίο συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του /της στη δραστηριότητα αυτή, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για ασφάλειά του/της.

Β). Παραιτείται από κάθε απαίτησή του/της τόσο κατά των διοργανωτών όσο και του αρχηγού της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει.

Γ). Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.

Δ). Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Ε). Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη του-της ανηλίκου που συνοδεύουν.