Η Αθήνα αποφασίζει και νέο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Πιερία – Άγνοια δηλώνουν οι τοπικοί φορείς

Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία 20 νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων κι ανάμεσά τους αναφέρεται και η Πιερία. Πρόκειται για δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας», οι οποίες θα έχουν δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις η καθεμία, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η διαμονή σε αυτές ενός αριθμού προσφύγων που θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 25.000 ατόμων. Το τελικό σχέδιο για τη χωροθέτηση των νέων δομών αναμένεται να συζητηθεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Κεντρική Μακεδονία σχεδιάζεται μια νέα δομή στην Πιερία. Οι άλλες περιοχές που θα συζητηθούν σχεδιάζονται είναι δύο περιοχές στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Ηράκλειο), τέσσερις στην Πελοπόννησο (Μεσσήνη, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη), δύο στη δυτική Ελλάδα (Πύργος Αμφιλοχία), πέντε στη Στερεά Ελλάδα (Άμφισσα, Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Μαυρομαντήλα Φθιώτιδας), δύο στη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Λάρισα), τρεις στην Ήπειρο (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα), τρεις στη δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Φλώρινα, Κοζάνη)

Βασική παράμετρος για την απόφαση που θα ληφθεί, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά των προσφύγων στην υπόλοιπη Ελλάδα και κεντρικός στόχος ο τερματισμός της ασφυκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου.

Καμία ενημέρωση  στο Δήμο Κατερίνης

«…καμία κρατική υπηρεσία ή φορέας της κυβέρνησης δεν έχει έλθει σε επαφή με τη δημοτική αρχή και καμία απολύτως είτε επίσημη είτε άτυπη ενημέρωση υπάρχει στο Δήμο Κατερίνης γι αυτό το θέμα» γράφει ανάρτηση του Δήμου Κατερίνης από το απόγευμα της Κυριακής 02 Φεβρουαρίου στην σελίδα του Δήμου στο facebook.