Η Μαρία Μίχου επικαιροποιεί τη μη υδροδότηση από τη δημοτική αρχή πολιτών της Λεπτοκαρύας

Επίκαιρο σήμερα όσο ποτέ το θέμα του νερού, του κυριότερου αγαθού του ανθρώπου. Και όμως υπάρχουν συμπολίτες μας που το στερούνται, ιδιαίτερα μάλιστα στην παρολύμπια περιοχή με τον πλουσιοπάροχο υδάτινο ορίζοντα.

Πληροφορήθηκα μέσω σχετικής επιστολής για την αγωνία πολιτών της Λεπτοκαρυάς Πιερίας που αιτούνται υδροδότησης και δεν βρίσκουν ανταπόκριση από την αντίστοιχη επιχείρηση ύδρευσης -αποχέτευσης του Δήμου Δίου Ολύμπου. Αφορά την περιοχή δυτικά του δημοτικού διαμερίσματος της Λεπτοκαρυάς. Όπως επισημαίνεται, οι δεκάδες πολίτες που προέρχονται από τους όμορους νομούς και διαβιούν σε μια περιοχή την οποία χαρακτηρίζουν ως τοπίο μοναδικής ομορφιάς λόγω του συνδυασμού βουνού και θάλασσας, εδώ και δύο περίπου δεκαετίες προμηθεύονταν δυστυχώς νερό από ιδιώτη.

Η ιδιωτική γεώτρηση τελευταία αδρανοποιήθηκε και εκ των πραγμάτων πλέον οι πολίτες στερούνται το πολυτιμότερο αγαθό.

Παραθέτω μέρος της επιστολής που δημοσιεύτηκε σε ηλεκτρονικό τύπο( Pierianews) και εκφράζει το δίκαιο  αίτημα αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει  και την αδιαφορία της τοπικής δημοτικής αρχής.

ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

  «Απευθυνθήκαμε στην ΔΕΥΑ η οποία μας ζήτησε να καταθέσουμε αίτηση σε αυτή για να μετρήσει πόσοι είμαστε. Γνωρίζαμε κύριοι αλλά ελπίζαμε ότι θα ενδιαφερόσασταν 20 χρόνια και για εμάς που έχουμε κάνει τη Λεπτοκαρυά δεύτερο σπίτι μας, πολλοί δε μένουν μόνιμα πλέον. Πληρώνουμε τέλη, ενισχύουμε την τοπική αγορά αλλά πάντα είμαστε ξένοι.

Απαντήστε μας, τουλάχιστον, επίσημα τι προτίθεστε να κάνετε να ξέρουμε και εμείς τι θα κάνουμε. Πλήρης απαξίωση και εμπαιγμός.

  Στη Χαλκιδική που υπήρξαν παρόμοιες περιπτώσεις οι δήμοι, στην επικράτεια των οποίων υπήρχαν οι ιδιωτικές γεωτρήσεις και προέκυψαν προβλήματα ανέλαβαν την ευθύνη να υδροδοτήσουν τις περιοχές. Η διαφορά νοοτροπίας είναι αυτή που κρατά την Πιερία πάντοτε πίσω από την Χαλκιδική.

  Δε ζητάμε κάτι παράλογο, νερό ζητάμε για να παραμείνουμε στη Λεπτοκαρυά. Επιτρέψτε μου να αναφέρω ότι οι σύμβουλοι του χωριού έχουν δείξει πλήρη αδιαφορία.»

ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Δήμος Δίου-Ολύμπου καθώς και η αντίστοιχη επιχείρηση, πότε και πώς θα δικαιωθεί το αίτημα των κατοίκων. Γιατί τέτοια εγκατάλειψη και  αδιαφορία; Είναι κατανοητό ότι είναι μεγάλο και δαπανηρό εγχείρημα να αναλάβει ο δήμος την ευθύνη ύδρευσης και άρδευσης της εν λόγω περιοχής.

  Οι δήμοι ,όμως και οι δημοτικές επιχειρήσεις δεν αποβλέπουν στο κέρδος αλλά έχοντας κοινωφελή χαρακτήρα αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών. Επιπλέον, αν κάτι ξεκίνησε λανθασμένα δεν πρέπει να διορθωθεί; Αν δεν διορθωθεί από επίσημους φορείς τότε από ποιόν;

 Ελπίζω η αδιαφορία του Δήμου να μην συνάδει με την γενικότερη διάθεση να παραχωρηθεί το νερό στην κερδοφορία των καιροσκόπων. Αποτελεί όνειδος η στέρηση του  αγαθού που τόσο απλόχερα μας προσφέρει ο Όλυμπος και όχι μόνο.

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ

Πρώην Βουλευτής Πιερίας και εκ νέου υποψήφια στις προσεχείς εκλογές

Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ