Ιδέες και προτάσεις των μαθητών για ένα δημοκρατικό σχολείο

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Κυριακού, πρώην Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Με θεματικό τίτλο: «Είμαστε η Καρδιά του Σχολείου», μια σημαντική διαβούλευση διεξάγεται το Σάββατο 15.2.2020 στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης. Μαθητές και μαθήτριες από 10 γυμνάσια και λύκεια του νομού, θα συζητήσουν για 4 ώρες σχετικά με το πώς σκέφτονται ότι χρειάζεται να λειτουργεί ένα δημοκρατικό σχολείο. Αμέσως μετά, στις 18.30, εκπρόσωποί τους θα παρουσιάσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους σε ανοικτή συνάντηση – συζήτηση, στην οποία προσκαλούνται να συμμετέχουν όσες και όσοι ενδιαφέρονται.

Η διαβούλευση διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12), κίνηση η οποία δημιουργήθηκε από τον πρώτο Συνήγορο του Παιδιού της Ελλάδας και ομάδα συνοδοιπόρων του, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, το Δήμο Κατερίνης και το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Κυριακού, πρώην Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης που με το παράδειγμά του δίδαξε το νόημα της σχολικής δημοκρατίας και του σεβασμού στη γνώμη των παιδιών.

Επικοινωνία: [email protected]