Ι.Ι.Ε.Κ. “ΛΥΔΙΑ”: Εκπαιδευτική δράση – επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου

Το Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου προχώρησε σε μια εκπαιδευτική δράση-επίσκεψη στο μυθικό βουνό των θεών στις τοποθεσίες Άγιοι Απόστολοι, Αγία Τριάδα, Παλιά Βροντού και Αγία Κόρη.

Ο Όλυμπος που αποτελεί την καρδιά της Μυθολογίας και της Ιστορίας είναι ένα βουνό με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον σε πολλούς τομείς όπως της πεζοπορίας της ορειβασίας και του Θρησκευτικού Τουρισμού που είναι αρκετά διαδεδομένος στη χώρα μας.

Σπουδαστές των Τουριστικών τμημάτων και των Συνοδών Βουνού συμμετείχαν ενεργά στην δράση ερχόμενοι σε επαφή με την πλούσια πολιτιστική και φυσική κληρονομιά του τόπου μας.

Υπεύθυνοι της ξενάγησης και της πεζοπορίας ήταν η κ. Θέμιδα Νασοπούλου Εκπαιδεύτρια του ΛΥΔΙΑ και Ξεναγός Εθνικών Δρυμών και Υγροτόπων στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και οι Εκπαιδευτές του Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ κ.Ζήσα Θεοχάρη, κ.Θεόδωρος Καραγκούνης και ο κ. Αντώνιος Βελώνης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον ΕΟΣ Βροντούς και τον Πρόεδρο Γιάννη Γάκη ο οποίος φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου τους εκδρομείς.

Σκοπός όλων μας η διαφύλαξη η υπεράσπιση αλλά και η προβολή της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Πατρίδας μας!

Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ: Έρχεσαι μαθητής… φεύγεις επαγγελματίας!