Καλλιτεχνική Επιτροπή 49ΟΥ Φεστιβάλ Ολύμπου: Όλα υπό την επιρροή του κορονοϊού …

Με την παρουσία του προέδρου του ΟΡΦΕΟ, Γρηγόρη Παπαχρήστου, συνεδρίασε την Τετάρτη 11 Μαρτίου στα γραφεία του οργανισμού η Καλλιτεχνική Επιτροπή του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής, Γιώργος Χανδόλιας, εισηγήθηκε στα μέλη της επιτροπής, τις καλλιτεχνικές προτάσεις που επέλεξε και προτείνει, για το 49ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

«Είναι γεγονός, επεσήμανε ο κ. Χανδόλιας, πως υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εκδηλώσεων, διαφόρων καλλιτεχνικών σχημάτων, που κατατέθηκαν στον οργανισμό μας. Με ιδιαίτερη δυσκολία και τηρώντας πάντα, τους άξονες που έθεσε για το 49ο Φεστιβάλ Ολύμπου, η διοίκηση, καταθέτω και στη δική σας κρίση μια σειρά προτάσεων που αφορούν κυρίως το θέατρο και τη μουσική. Να σημειώσω πως όλες αυτές οι προτάσεις ίσχυαν μέχρι χθες, πριν ανακοινωθούν τα απαγορευτικά μέτρα εξαιτίας του κορονοϊού. Από σήμερα οι παραγωγοί, όλων αυτών των καλλιτεχνικών σχημάτων, δηλώνουν επιφυλακτικοί και όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία και τις εξελίξεις της κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο.»

«Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, συνέχισε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΟΡΦΕΟ, υπάρχουν δώδεκα σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, σχεδόν όλες «Επιδαυριακές» μεταξύ αυτών, μετά από απουσία αρκετών χρόνων και του Εθνικού Θεάτρου, από τις οποίες θα πρέπει δυστυχώς, να γίνουν κάποιες επιλογές, γιατί δεν χωράνε όλες στο πρόγραμμά μας. Υπάρχουν επίσης δέκα μουσικές προτάσεις, οι οποίες άλλες προορίζονται για το αρχαίο θέατρο Δίου, άλλες για το κάστρο του Πλαταμώνα και άλλες για τον Καπνικό Σταθμό. Αναμένουμε βεβαίως και νέες προτάσεις».

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τις εκδηλώσεις της τιμώμενης χώρας, για τον κινηματογράφο, τις εικαστικές εκθέσεις, τις αρχαιολογικές ομιλίες και τους αρχαιολογικούς περιπάτους.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή, όρισε το μέλος της, ιστορικό τέχνης,  Νίκο Γραίκο, να καταθέσει πρόταση για εκδήλωση που θα αφορά τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, για να κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή, αλλά να συμπεριληφθεί και στο 50ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2021.

Τέλος, η Καλλιτεχνική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη, όλες τις τελευταίες εξελίξεις, αποφάσισε να καταθέσει την πρότασή της στο Δ.Σ του ΟΡΦΕΟ,  με τη σημείωση πως βάσει των εξελίξεων, θα προσαρμοστεί και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, στελεχώνουν ακόμα τα μέλη της  διοίκησης του Οργανισμού Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου και Νίκος Λακασάς, καθώς και οι Δημήτρης Σιακάρας, ηθοποιός και Δημήτριος Πεσερίδης-Γατσιός, εικαστικός-γραφίστας.