Κατερίνη: Εγκαίνια Μουσείου Logic Επιστήμης και Τεχνολογίας

Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 , ημέρα εορτασμού της απελευθέρωσης της Κατερίνης, έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του Πανεπιστημιακού Μουσείου Logic Επιστήμης και Τεχνολογίας του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με έδρα την Κατερίνη. Στην τελετή και τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ Σοφία Μαυρίδου, εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης , τοπικών βουλευτών και νομαρχιακών κομματικών επιτροπών, νεοεκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ Γ.Μακρής, η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Π. Τριανταφυλλίδου, ενώ το  Διεθνές Πανεπιστήμιο εκπροσώπησε ο αντιπρύτανης κ. Κ.Διαμαντάρας και ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης κ.Φ. Κιλιπίρης .

Στην εκδήλωση συμμετείχε  πλήθος φίλων του Μουσείου που από νωρίς  ξεναγήθηκαν στα Μουσειακά εκθέματα και τις Τεχνολογικές εκθεσιακές κατασκευές   και  στη συνέχεια ,στο Αμφιθέατρο του Τμήματος, παρακολούθησαν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του καθηγητή Ορυκτολογίας του ΑΠΘ κ. Β. Μέλφου . Το  αντικείμενο  της παρουσίασης ήταν η  γεωλογική ιστορία του Ολύμπου και των Πιερίωνκαι η σημασία των ορυκτών και μεταλλευμάτων  στην εξέλιξη της Τεχνολογίας και της Παγκόσμιας Οικονομίας.

Το Μουσείο Logicλειτουργεί καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στην  Κατερίνη, εξυπηρετεί εκπαιδευτικές ανάγκες του Τμήματος και δέχεται Δευτέρα- Παρασκευή τις πρωινές ώρες , ομαδικές επισκέψεις σχολείων κατόπιν συνεννόησης, προσφέροντας εκτός από την ξενάγηση και δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις  εκάστοτε ανάγκες των μαθητών και καθηγητών.

 Για το ευρύτερο κοινό λειτουργεί και τις απογευματινές ώρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 7.00-9.00 μμ. (τηλ. 2351047865) https://www.facebook.com/100088888733051

https://museumlogic.org/