Με την κρητική λύρα του Νίκου Καρκάνη «πέταξαν» οι «Σταυραετοί» σε έναν ακόμη επιτυχημένο ετήσιο χορό!

Αυθεντικός ο πρόεδρος κος Μανιουδάκης Κωνσταντίνος ήταν πανταχού παρών και είχε φροντίδα για τα πάντα.

Ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί» καταφέρνει στον ετήσιο χορό του να πραγματοποιεί ένα αυθεντικό παραδοσιακό κρητικό γλέντι με σκοπούς, χορούς, τραγούδια, αλλά και εδέσματα από την Μεγαλόνησο.

Δεν είναι τυχαίο που έχει φανατικούς φίλους οι οποίοι δίνουν πάντα το παρών στον ετήσιο χορό του Συλλόγου.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο φετινός ετήσιος χορός του Συλλόγου και για άλλη μια φορά πέρα από το αδιαχώρητο στο κέντρο «ΘΕΑΜΑ» η κρητική φιλοξενία, η κρητική λεβεντιά ήταν τα συστατικά της μεγάλης επιτυχίας της εκδήλωσης.

Ο σύλλογος πέρα από το βασικό μενού πρόσφερε σε όλους κρητικό «γαμοπίλαφο» και γίδα βραστή.

Ο προσκεκλημένος καλλιτέχνης, ανερχόμενο αστέρι της αυθεντικής κρητικής μουσικής, Νίκος Καρκάνης με την λύρα και το τραγούδι του, μαζί με εκλεκτό μουσικό συγκρότημα από την Κρήτη, ξεσήκωσαν τον κόσμο και έφτασε το κέφι στον ουρανό.

Δεν μπορεί κανείς να παραλείψει και να μην συγχαρεί τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου που από το παιδικό μέχρι τα μεγαλύτερα χόρεψαν αυθεντικούς κρητικούς χορούς και καταχειροκροτήθηκαν.

Την παρουσίαση και την γενική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου κος Χαριτάκης Ιωάννης, ενώ παρόντα και έτοιμα να να εξυπηρετήσουν πρόθυμα τον καθένα ήταν όλα τα μέλη του Δ.Σ.

Τον χορό του Συλλόγου Κρητών Πιερίας τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη του Παγκρήτιου Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας που ναύλωσαν λεωφορείο και ήλθαν για να συμμετάσχουν στο ξεχωριστό αυτό κρητικό γλέντι της Πιερίας.

Ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του Συλλόγου κος Γεώργιος Σαψάκης ο οποίος συνδέεται με πολύχρονη φιλία με τον πρόεδρο των “Σταυραετών” κο Κωνσταντίνο Μανιουδάκη, αντάλλαξαν ευχές και δώρα για τους δύο Συλλόγους και την μακρόχρονη συνεργασία τους.

Στην αίθουσα καταγράψαμε ακόμη την παρουσία του Βουλευτή Πιερίας κου Μπαραλιάκου Ξενοφώντα, της Αντιπεριφερειάρχη κας Μαυρίδου Σοφίας, του Υποστρατήγου της Ελληνικής Αστυνομίας κου Τζήμα Γεωργίου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κου Χατζηχριστοδούλου Ηλία, των Αντιδημάρχων του Δήμου Κατερίνης, Μυστρίδη Ανέστη και Αναστασιάδη Θωμά, του Υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κος Κωνσταντίνος Χρίστογλου.