Ξεκίνησε ο κύκλος ενημέρωσης των δημοτών για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο των παραλιακών περιοχών του ΔήμουΔίου-Ολύμπου

Πρόσκληση στους δημότες για αποστολή των προτάσεών τους

Με την ενημέρωση του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 ο κύκλος ενημέρωσης των δημοτών, που διοργανώνει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, σχετικά με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Ε.Π.Σ.) των παραλιακών περιοχών του Δήμου.

Εκπρόσωποι της εταιρείας παρουσίασαν λεπτομέρειες της μελέτης που θα εκπονηθεί στις παραλιακές περιοχές του Δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τα Ειδικά Πολοεοδομικά Σχέδια αποτελούν σύνολα κειμένων, χαρτών και διαγραμμάτων, με τα οποία μπορούν να καθορίζονται, μεταξύ άλλων, τα όρια πολεοδομικών ενοτήτων και οικισμών, οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, η προσωρινή οριοθέτηση των υδατορεμάτων εντός των προς πολεοδόμηση περιοχών κ.α.          

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου προσκαλεί τους δημότες και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλιακές περιοχές να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να στείλουν τις απόψεις τους στην ιστοσελίδα του Δήμου στον σύνδεσμο https://www.dion-olympos.gr/eps-2024