Ο Αστέριος Μπουσνάκης «απογειώνει» το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας

Συνέντευξη για τοκαινοτόμο σύστημα αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη από την Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, αλλά και  σημαντικές αποκαλύψεις και προοπτικές για την «απογείωση» του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας το οποίο μπορεί να αλλάξει την εικόνα, την χρήση και την προοπτική των λιμανιών της Πιερίας από τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης και του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας κ. Αστέριο Μπουσνάκη στο Ράδιο «Αλέξανδρος 106,3FM, στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» με τον Στέφανο Νατσιό και το Γιώργο Κουκουλιάτα.

Ακούστε την αποκλειστική και αποκαλυπτική συνέντευξη του κ. Μπουσνάκη

Νέο καινοτόμο σύστημα αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη από την Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης

Το νέο καινοτόμο έργο αποχέτευσης που εντάσσει στο αποχετευτικό δίκτυο της Παραλίας και όλα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής που βρίσκονται στο βόρειο παραλιακό μέτωπο μετά τον οικισμό της Παραλίας. Εφαρμόζεται μια νέα τεχνική η οποία έχει δοκιμαστεί και να αποδώσει όπως αναμένεται θα εφαρμοστεί και στην επέκταση του αποχετευτικού συστήματος ώστε να καλύψει και την παραλία του Κορινού

Δύο άμεσοι στόχοι από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας

Πρώτο δείγμα γραφής της νέας διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου το «ξεμπλοκάρισμα» από τα γραφειοκρατικά αδιέξοδα της αναγκαίας επισκευής και ανάπλασης της προβλήτας στην Παραλία η οποία ήδη έχει ολοκληρωθεί.

Οι δύο στόχοι:

1. Η αναβάθμιση του Λιμενικού Τμήματος σε Λιμεναρχείο ώστε να αποδεσμευτεί και να ανεξαρτητοποιηθεί υπηρεσιακά η Πιερία των 75 χιλιομέτρων ακτών από την Θεσσαλονίκη

2. Η προσθήκη ενός ορόφου στο κτίριο που υπάρχει στο λιμάνι της Παραλίας για να στεγαστεί το Λιμεναρχείο Πιερίας και το Λιμενικό Ταμείο.

Τακτοποίηση και αδειοδοτήσεις που δεν έγιναν ποτέ  

Μέχρι τώρα υπάρχοντα λιμάνια – αλιευτικά καταφύγια δεν έχουν Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, άρα δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να έχουν προοπτικές για να αδειοδοτηθούν για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Γίνονται έργα συντήρησης, επισκευών και καλλωπισμού στα λιμάνια και υπάρχει ο σχεδιασμός τα λιμάνια Πλαταμώνα και Παραλίας μετά την σύνταξη και έγκριση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να προωθηθούν προτάσεις για δημιουργία και λειτουργία υδατοδρομίου, αλλά και σύνδεσης με ακτοπλοϊκές γραμμές.

1.300.000 ευρώ τα «κοιμώμενα» έσοδα του Λιμενικού Ταμείου

Το Λιμενικό Ταμείο έχει «κοιμώμενα» έσοδα περίπου 1.300.000 ευρώ τα οποία έχουν δεσμευτεί σε Λογαριασμό του Υπουργείου και γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε να αποδεσμευτούν για να υλοποιηθούν έργα ανάπτυξης για την παραλιακή ζώνη της Πιερίας

Για όλα τα παραπάνω υπάρχει επικοινωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και αναμένεται η οριστικοποίηση της ημερομηνίας επίσκεψης του Υπουργού κ. Γιάννη Πλακιωτάκη μέσα στον Ιούλιο (πιθανές ημερομηνίες 22 και 23 Ιουλίου).