Ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίου,  Μητροπολίτης Προύσης, κ. Ιωακείμ, στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024, επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης, κ. Ιωακείμ. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης.

Ο Σεβασμιώτατος, κ. Ιωακείμ, προσέφερε στην κα Μαυρίδου το συλλεκτικό τόμο του Οικουμενικού Πατριαρχείου «50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΗΣ, ΠΡΟΣΜΟΝΗΣ, ΕΛΠΙΔΟΣ», ενός λευκώματος για την Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης, το οποίο είναι αφιερωμένο στους απανταχού Έλληνες Ορθόδοξους της διασποράς, ενώ μετέφερε και τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη προς την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας. Από την πλευρά της η κα Μαυρίδου προσέφερε το συλλεκτικό τόμο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τον Όλυμπο, καθώς επίσης και αναμνηστικά δώρα ως ενθύμια για την επίσκεψη του Μητροπολίτη Προύσης στην Πιερία.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με εκατέρωθεν ευχές, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, δήλωσε πως η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται πάντα σε αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ. Γεώργιο και είναι πάντοτε στη διάθεση τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, όπως και στη διάθεση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίου, τους οποίους εκτιμά ιδιαιτέρως για το πολυσχιδές έργο τους και την ουσιαστική τους συμβολή στην ενίσχυση και την ενδυνάμωση της χριστιανικής πίστης στους απανταχού Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους.