Ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, διορίστηκε Διοικητής στο ΚΥΤ προσφύγων στο Φυλάκιο Έβρου

Ορίστηκαν νέοι διοικητές στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) προσφύγων, ενώ σύντομα αναμένεται να προκηρυχθούν οι θέσεις για τους Διοικητές και το προσωπικό των 28 Δομών, μεταξύ αυτών και της Δομής στην Κάτω Μηλιά

Διοικητής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου Έβρου διορίστηκε  ο κ. Κωνσταντίνος Δημητριάδης, πρώην διοικητής του  Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου (Ψ.Ν.Π.Ο.) και του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, ενώ τώρα είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Δίου Ολύμπου ως επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «ΑΛΗΘΕΙΑ».

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, ορίστηκαν την Παρασκευή 27 Μαρτίου και ανακοινώθηκαν οι νέοι Διοικητές στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) προσφύγων, τα οποία βρίσκονται στο Φυλάκιο Έβρου,  στην Κω, στην Λέρο, στη Σάμο και στη Λέσβο. Συγκεκριμένα, ορίστηκαν  ως Διοικητές  οι Κωνσταντίνος Δημητριάδης (ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου), Ιωάννης Φραγκούλης (ΚΥΤ Κω), Φιλιώ Κυπριζόγλου (ΚΥΤ Λέρου), Δημήτρης Αξιώτης (ΚΥΤ Σάμου) και Νικόλαος Μπαμπάκος (ΚΥΤ Λέσβου). Διοικήτρια στο ΚΥΤ Χίου παραμένει η κα Βάσω Δανού.

Όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση του Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου το βιογραφικό του κ. Δημητριάδη:

Ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει διοικητική εμπειρία 22 ετών σε θέσεις ευθύνης του ιδιωτικού τομέα και υπερδεκαετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης του δημόσιου τομέα, ως διοικητής κεντρικών μονάδων υγείας σε κεντρική και δυτική Μακεδονία. Έχει διατελέσει Α’ αναπληρωτής διοικητής και στη συνέχεια διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου (Ψ.Ν.Π.Ο.), διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας (Μποδοσάκειο).

Σύσταση Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε 28 υφιστάμενες δομές – Προκήρυξη θέσεων

Από το Υπουργείο ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα γίνει η προκήρυξη για την τοποθέτηση Διοικητών στις 28 υφιστάμενες δομές που λειτουργούν στην Ηπειρωτική Ελλάδα, μεταξύ αυτών και της Κάτω Μηλιάς. Επίσης θα ανακοινωθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού, το οποίο θα στελεχώσει την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, τις 28 δομές της ηπειρωτικής Ελλάδος και τα 6 υφιστάμενα ΚΥΤ

Στόχος του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με τη θεσμοθέτηση Περιφερειακών Υπηρεσιών σε υφιστάμενες δομές, είναι να ενταχθούν στο διοικητικό έλεγχο του Υπουργείου, καθώς σήμερα λειτουργούν υπό την διοίκηση διεθνών οργανισμών ή ΜΚΟ.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου επιδιώκει την εύρυθμη λειτουργία των Δομών προς όφελος των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών, ειδικά σήμερα λόγω της ανάγκης εφαρμογής ειδικών μέτρων υγιεινής και περιορισμού κυκλοφορίας.