Ο Π.Ο.Τ.Α.Π. ξενάγησε Ολλανδούς δημοσιογράφους

Άνοιγμα στην  τουριστική αγορά των Κάτω Χωρών

  Τα ανοίγματα του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) στην παγκόσμια τουριστική αγορά έχουν συνέχεια.

  Επόμενο πεδίο δράσης η Ολλανδία, η οποία αποτελεί μια σημαντική αγορά στην τουριστική βιομηχανία, γεγονός στο οποίο εδράζεται ο Οργανισμός καθότι γνωρίζει τη δυναμική της «χώρας της τουλίπας».

  Για την προώθηση και γνωριμία των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας στο Ολλανδικό κοινό, ο Π.Ο.Τ.Α.Π. φιλοξένησε και ενημέρωσε αντιπροσωπεία Ολλανδών δημοσιογράφων, σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ στις Κάτω Χώρες, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Τουριστικούς Οργανισμούς της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, ξεναγώντας τους στις φυσικές ομορφιές του τόπου με αναφορά τον ορεινό, ημιορεινό και πεδινό όγκο, το παραλιακό μέτωπο με την μεγάλου μήκους ακτογραμμή και την πληθώρα των ξενοδοχειακών μονάδων, τους προσκυνηματικούς, αρχαιολογικούς – ιστορικούς τόπους, την παράδοση, καθώς το εθιμικό των κατοίκων, αλλά και τις παραγωγικές δραστηριότητες των πολιτών της Πιερίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΟΤΑΠ φιλοξένησε το διήμερο 1 και 2 Ιουνίου τους  συντάκτες, κ.κ. Hans Farjon και Bert Stok, του περίφημου ολλανδικού περιοδικού πεζοπορίας «Wandel Magazine».

 Οι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης της Ολλανδίας πληροφορήθηκαν για τις δράσεις  του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), με σκοπό  την ανάδειξη όλων των μορφών τουρισμού σε επίπεδο νομού, όπως όλα αυτά υλοποιούνται χάρις στις προσφερόμενες αναγκαίες και σύγχρονες υποδομές. Ασφαλώς οι δημοσιογράφοι έγιναν και γευσιγνώστες των τοπικών εδεσμάτων και οίνων, απολαμβάνοντας τις μοναδικές γεύσεις από τα ντόπια προϊόντα της Πιερικής γης.  

  Το επίγραμμα της συνεργασίας Π.Ο.Τ.Α.Π. – εκπροσώπων του Τύπου της Ολλανδίας, είναι ότι οι Ολλανδοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα όσα πληροφορήθηκαν, μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που εξέφρασαν τον θαυμασμό τους, δηλώνοντας γοητευμένοι από τα όσα αντίκρυσαν στη μακαριστή από τους θεούς Πιερία.

  Στη διάρκεια της παρουσίας της Ολλανδικής αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τον Πρόεδρο του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Γιώργο Καραλή και τον Διευθυντή κ. Βασίλειο Δήμου.

  Τους δημοσιογράφους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργος Καραλής, ο οποίος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής: «Η Πιερία με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της, τις δυνατότητες που παρέχει για διάφορες δραστηριότητες στη φύση, τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές τοπικές γεύσεις, καλύπτει ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων. Σταθερή επιδίωξη μας είναι η καθιέρωση του προορισμού, ως προορισμού τεσσάρων εποχών, η ανάπτυξη και του ορεινού και του θαλάσσιου τουρισμού και η διασύνδεσή τους με τα τοπικά προϊόντα και κατ’ επέκταση τις παραδοσιακές γεύσεις.

  Το στόχο αυτό προωθούμε τόσο με τις συμμετοχές μας σε επιλεγμένες διεθνείς εκθέσεις, όσο και με τις προσκλήσεις φιλοξενίας δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στην Πιερία για να γνωρίσουν από κοντά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες και τους ανθρώπους της».

          Κατά τη διάρκεια του fam trip οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου όπου και ξεναγήθηκαν στην μακραίωνη ιστορία του τόπου, ενώ επισκέφθηκαν και τοπικό οινοποιείο, όπου ο παραγωγός τους μύησε στις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών.

  Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το μυθικό βουνό του Ολύμπου, μέσα από ειδική ξενάγηση που είχαν στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου, τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα αλλά και τα Πιέρια Όρη.

  H αποστολή αναχώρησε από την περιοχή με τις καλύτερες εντυπώσεις  με τους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το φυσικό κάλλος και τον μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας που προσφέρει η Πιερία.

  Το άνοιγμα στην Ολλανδική τουριστική αγορά με δεδομένη την διαρκή προσπάθεια του Π.Ο.Τ.Α.Π. διαφαίνεται ευοίωνο και αισιόδοξο.

Ετικέτες