Πιερία: Κανένα περιστατικό με κοροναϊό στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Ελλείψεις σε μάσκες και αντισηπτικά

Γ. Νταντάμης, αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης στο Δημοτικό Συμβούλιο: Έχουμε πλήρη ενημέρωση και συνεργασία με το Νοσοκομείο. Δεν υπήρξε κρούσμα κοροναϊού στο Νοσοκομείο Κατερίνης
Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών: Ήδη εξαντλούνται τα αποθέματα μασκών και αντισηπτικών – Κλίμα κερδοσκοπίας από τους χονδρέμπορους που ήδη αυξάνουν τις τιμές

Ταυτόχρονα με το βεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης γράφτηκε χθες (Τετάρτη 26-2-2020) ότι υπάρχει και στο νοσοκομείο Κατερίνης ύποπτο κρούσμα που ελέγχεται. Συγκεκριμένα ένας ασθενής, οδηγός νταλίκας προερχόμενος από Ιταλία, εμφανίστηκε στο νοσοκομείο με ύποπτά συμπτώματα και ελέγχεται  η περίπτωση να έχει προσβληθεί από κοροναϊό. Τελικά τα αποτελέσματα των ελέγχων ήταν αρνητικά.

Αυτό διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης κ. Γεώργιος Νταντάμης το βράδυ της Τετάρτης 26-2-2020 ενημερώνοντας για το θέμα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  Κατερίνης. Όπως είπε ο κ. Νταντάμης ενημερώθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου πως δεν υπάρχει κρούσμα κοροναϊού στο νοσοκομείου Κατερίνης. Από το νοσοκομείο λαμβάνονται όλα τα μέτρα και κάθε ασθενής που τυχόν παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα και έχει ιστορικό μετακίνησης σε περιοχές που εντοπίστηκε ο ιός 2019–nCoV εξετάζεται με την προβλεπόμενη διαδικασία. Το περιστατικό που γράφτηκε και μεταδόθηκε από διάφορά ΜΜΕ ότι είναι ύποπτο για κοροναϊό εξετάστηκε μ αυτή τη διαδικασία και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Οι επιπτώσεις του μικροπανικού από την εμφάνιση του κοροναϊού

Πριν ακόμη ανακοινωθεί το βεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην Θεσσαλονίκη στην αγορά της Πιερίας άρχισαν να εμφανίζονται ελλείψεις σε χειρουργικές μάσκες από τα Φαρμακεία, ενώ παρατηρήθηκαν μαζικές αγορές ειδών πρώτης ανάγκης.

Ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Πιερίας κ. Ελευθέριος Κουιμτζίδης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του «Ράδιο Αλέξανδρος» βεβαίωσε ότι ήδη εξαντλούνται τα αποθέματα που είχαν τα φαρμακεία σε προϊόντα όπως οι μάσκες και είδη αντισηπτικών. Ο  Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας φροντίζει να εξασφαλίσει τα προϊόντα και να υπάρχει επάρκεια. Ήδη όμως, όπως είπε ο κ. Κουιμτζίδης, οι προμηθευτές αυξάνουν τις τιμές. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ένα κουτί με μάσκες που το προμηθευόμασταν με 2-2,5 ευρώ τώρα ζητήθηκε από προμηθευτή τιμή 20 και 25 ευρώ!

Όπως βεβαίωσε ο κ. Κουιμτζίδης ο Φαρμακευτικός Σύλλογος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να υπάρξει επάρκεια των υλικών που είναι απαραίτητα για την πρόληψη από ιούς όπως κάνει κάθε χρόνο και στην προκειμένη περίπτωση από τον κοροναϊό. Τα κρούσματα κερδοσκοπίας είναι από τους φαρμακοποιούς αλλά από τους προμηθευτές. Υπάρχουν όμως ελληνικές εταιρίες που παρά την έξαρση της ζήτησης και τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, συνεχίζουν να παράγουν και να προμηθεύουν την αγορά με τις ίδιες τιμές χωρίς να «αξιοποιήσουν» την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν.