Έλεος!!! Ως πότε η όχθη του Πέλεκα θα είναι ο σκουπιδότοπος του κάθε ηλίθιου;

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουκουλιάτας

btr

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της παρόχθιας περιοχής, αλλά και οι τακτικοί περιπατητές του παρόχθιου δρόμου του Πέλεκα από την συχνή απόθεση κάθε είδους σκουπιδιών στην όχθη του Πέλεκα!

Όχθη Πέλεκα 04-05-2022

Όπως μας ενημέρωσαν σήμερα το πρωί, Τετάρτη 4-5-2022, ένας ακόμη  «συμπολίτης» μας, «ηλίθιος εξυπνάκιας», βρίσκοντας ευκαιρία με την χθεσινή βροχή, άδειασε άχυρα και κοπριές στην άκρη του παρόχθιου δρόμου! 

Όχθη Πέλεκα 04-05-2022

Προφανώς καθάρισε κάποιο στάβλο και αντί να αναζητήσει που θα πρέπει να αποθέσει σωστά τα σκουπίδια του και  με τους περιβαλλοντικούς όρους που είναι υποχρεωμένος να τηρήσει, βρήκε την εύκολη λύση να τα πετάξει σε ένα δημόσιο χώρο. Αρκεί να έχει αυτός τον χώρο του, την αυλή του καθαρή από τα οσμηρά απορρίμματα!

Όχθη Πέλεκα 04-05-2022

Τα πέταξε, όπως πολλοί το συνηθίζουν, σε ένα δημόσιο χώρο, απ όπου καθημερινά περνούν εκατοντάδες περιπατητές, ενώ οι κάτοικοι των  γειτονικών σπιτιών μαζί με όλη την μόνιμη δυσοσμία της περιοχής θα προσθέσουν μια ακόμη οσμή σ αυτό το … δύσοσμο κοκτέιλ!  Δεν τον ενδιαφέρει αν τους στερήσει το δικαίωμα και την ανάγκη να ανοίξουν το παράθυρό τους, να καθίσουν στο μπαλκόνι τους!

Άλλωστε …κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια!!

Όχθη Πέλεκα 04-05-2022

Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στους υποτιθέμενους ελεγκτικούς φορείς και υπηρεσίες που στα καθήκοντά τους είναι η διατήρηση της καθαριότητας του δημόσιου χώρου, της προστασίας  της υγείας των πολιτών από ενδεχόμενες περιβαλλοντικές ρυπάνσεις και καταστροφές!  

Όχθη Πέλεκα 28-5-2020

Αν απευθυνθείς στο Δήμο θα μπλέξεις διότι μάλλον  δεν έχουν ξεκαθαρίσει ποια υπηρεσία είναι αρμόδια να επέμβει, ενώ σίγουρα θα υπάρξει η εύκολη δικαιολογία πως δεν έχουν προσωπικό για να αστυνομεύουν τους δημόσιους – δημοτικούς χώρους!

Όχθη Πέλεκα 18-07-2020

Αν απευθυνθείς στην Περιφερειακή Ενότητα, εκεί πέρα από την έλλειψη προσωπικού, έχουν το «προνόμιο», το διαπιστώσαμε σε άλλες περιπτώσεις ρύπανσης του Πέλεκα και της Περιφερειακής Τάφρου, να κάνουν αυτοψία, όταν την κάνουν, και να μην διαπιστώνουν τίποτα επιλήψιμο και καμιά παράβαση!

Σύνδεση Περιφερειακής Τάφρου με Πέλεκα 28-12-2019

Έτσι αυτό που μένει είναι η ατομική ευθύνη του καθενός μας και η συμπεριφορά μας σε ότι αφορά την καθαριότητα και την διαφύλαξη του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος που ζούμε… Δυστυχώς όμως  σ αυτό υστερούμε και ως άτομα και ως κοινωνικό σύνολο.

Όχθη Πέλεκα 14-01-2020

Βέβαια αν κάποια στιγμή το …ποτήρι ξεχειλίσει και προκύψει κάποια αυτοδικία, τότε αυτός που θα αυτοδικήσει, διότι δεν άντεξε αφού έχει υποστεί όλη αυτή την άδικη συμπεριφορά των «συμπολιτών» του, την επιβλαβή για την ζωή του, αλλά και την αδιαφορία της πολιτείας, θα είναι ο δακτυλοδεικτούμενος φταίχτης και θα τιμωρηθεί παραδειγματικά!    

Περιφερειακή Τάφρος 12-10-2021

Υπάρχει κανείς που μπορεί υπεύθυνα να δώσει λύση;