Ο Γιώργος Τσαχουρίδης σημαιοστολίζει την Πιερία

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουκουλιάτας

 Πολλές φορές βλέπουμε είτε απομακρυσμένα εκκλησάκια ή τόπους θέας όπου μπορεί κανείς να σταθεί ένα λεπτό να ανάψει ένα κερί ή να απλώσει το ματιά του στον ορίζοντα γεμίζοντας θετικά από την ομορφιά της πιερικής φύσης.

Σ αυτά τα σημεία συνήθως υπάρχει κι ένας ιστός με ελληνική σημαία. Πολλές φορές όμως η σημαία είναι ένα κουρέλι ή ο ιστός άδειος. Ένας καλόβουλος συμπολίτης μας λοιπόν φροντίζει να τοποθετεί νέες σημαίες και να απομακρύνει τις κατεστραμμένες. Είναι ο Γιώργος Τσαχουρίδης.

Για τον Γιώργο Τσαχουρίδη δεν χρειάζονται συστάσεις. Το ξέρουμε όλοι μας. Είναι τόσο έντονη η παρουσία του σε ότι δράση προσφοράς κι αλληλεγγύης γίνεται στην Πιερία που ότι κι αν περιγράψει κάποιος  θα είναι λίγο. Προσφέρει πάντα απλόχερα σε πολλά Σωματεία, στον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών, στον Σ.Ε.Ο., στην Ε.Ο.Δ.ν.Π, σε αθλητικά πολιτιστικά σωματεία, σε διασωστικές δράσεις. Τώρα προσφέρει και στην Δημοτική Επιχείρηση  Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Δήμου Κατερίνης από τη θέση του Αντιπροέδρου (ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας)

Πρόσφατα τον συναντήσαμε στην Ρητίνη, δίπλα στην δεξαμενή ύδρευσης (Κεφαλοκάρτο) όπου υπάρχει το μικρό εκκλησάκι Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Ήδη είχε ετοιμάσει τα σχοινιά και ξεδίπλωνε την σημαία για να την τοποθετήσει στον ιστό δίπλα στο εκκλησάκι.

Όπως μας είπε στις περιηγήσεις του στην Πιερία έβλεπε, σε πολλά σημεία, σημαίες – κουρέλια, ξεχασμένες στη φθορά του χρόνου. Φέτος που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, αποφάσισε να συμβάλει σ αυτό τον εορτασμό, αντικαθιστώντας τις κατεστραμμένες σημαίες ή τοποθετώντας εκεί που δεν υπάρχουν σε τέτοια σημεία.

Μια άδολη και ανιδιοτελής προσφορά…

Αλήθεια πόσες τέτοιες απλές πράξεις και δράσεις που δεν κοστίζουν ή κοστίζουν ελάχιστα και μπορούν να γίνουν από άτομα ή ομάδες στην Πιερία;

Για σκεφτείτε και αναλάβετε δράση…