Τα στχιά πάνω απ τα κεφάλια μας

Ήλθαν να μας «κλέψουν» την ανάσα μας, να διώξουν το ηλιοβασίλεμα απ τα Πιέρια

Αυτές τις μέρες στην λαϊκή παράδοση εμφανίζονται οι καλικάτζαροι, αυτά τα δαιμονικά που όλο το χρόνο είναι χαμένα στον κάτω κόσμο και πριονίζουν το δέντρο της γης. Με το τελείωμα του χρόνου κοντεύουν να το αποτελειώσουν, να το κόψουν κι απ’ τη χαρά τους βγαίνουν πάνω στη γη για να τρομάξουν και να πειράξουν τους ανθρώπους.

Κάποιοι αντίστοιχοι  «καλικάτζαροι», έμποροι των εθνών, που μπορεί να ζουν πάνω στη γη αλλά έχουν καταχθόνια μυαλά και σχέδια έφτασαν  πάνω από τα σπίτια μας, στις κορυφές των βουνών μας, των Πιερίων, και σχεδιάζουν να κόψουν χιλιάδες δέντρα που μας δίνουν ζωή, να ισοπεδώσουν τις κορυφογραμμές  και να στήσουν εκεί πάνω τεράστια σιδερένια στιχειά, ανεμογεννήτριες, που θα ανακατεύουν τον αέρα μας, θα τον στερούν απ τα πουλιά και θα διώξουν το ηλιοβασίλεμα απ τα μάτια μας.

Δεν τους ενδιαφέρει – ίσως τους αρέσει κιόλας – που θα καταστρέψουν την ομορφιά της γης. Σαν άλλοι καλικάντζαροι έβαλαν στόχο το δέντρο της ζωής, με μόνο όφελος το κέρδος. Ακόμη κι όταν μέτρησαν πως εκεί ψηλά δεν έχει τον αέρα που θέλουν δεν άλλαξαν σχέδια. Στόχος είναι να καταστρέψουν το πιο όμορφο βουνό, το βουνό μας. Αυτό που διάλεξαν οι Μούσες , αυτό που αγαπάει ο ήλιος να απλώνει την ηλιοβασιλεία του στο τέλος της μέρας.

Συγκριση ύψους ανεμογενήτριας που ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν στα Πιέρια

Σήμερα, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, στις έξι το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, ένα από τα θέματα είναι και το ακόλουθο:

«Γνωμοδότηση στα πλαίσια της διαδικασίας Περιβαλλοντικής  Αδειοδότησης του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 44,85 MW» της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.», στη θέση «ΣΚΟΤΕΙΝΟ – ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ – ΑΒΔΕΛΑ – ΤΟΥΡΛΑ», των Δ.Ε. Βελβεντού, Πέτρας, Πιερίων των Δήμων Βελβεντού, Κατερίνης, των Π.Ε. Κοζάνης Πιερίας, ύστερα από εισήγηση της Ε.Π.Ζ. – Εισηγητής: Γεώργιος Νταντάμης, αντιδήμαρχος και πρόεδρος Ε.Π.Ζ.

Εκεί θα είμαστε όλοι για να δούμε αν οι εκπρόσωποί μας στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ταυτιστούν με την ζωή μας, με τους ανθρώπους που ζουν και ονειρεύονται στα χωριά μας, στα Πιέρια ή ταυτίζονται με τους σύγχρονους «καλικάντζαρους» που θέλουν να κόψουν το δέντρο της ζωής στο βουνό μας και στα χωριά μας…