«Ποιος έδωσε  το κώνειο στο Νικόστρατο!»

Της  φιλολόγου Βάλιας  Βατζόλα.

   Μέσω μιας χρονοκάψουλας ένας μαθητής που μισεί το μάθημα των αρχαίων μεταφέρεται στην εποχή της Αρχαίας Ελλάδας. Εκεί συναντά σημαντικούς ανθρώπους, όπως ο Σωκράτης , ο Ξενοφών, ο Λυσίας και ο Ισοκράτης και γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας! Έτσι, εμπλέκεται άθελα του σε μια περιπέτεια και στην εξιχνίαση ενός φόνου.

Προκειμένου να λύσει αυτό το αστυνομικό μυστήριο θα περπατήσει στην αρχαία αγορά, θα πάρει μέρος στην εκκλησία του Δήμου, θα παρακολουθήσει μία πρόβα της «Ελένης» του Ευριπίδη, θα συμμετάσχει σε ένα συμπόσιο, θα φιλοσοφήσει,  θα εκτιμήσει την έννοια της φιλίας και τελικά θα αγαπήσει…. το μάθημα των αρχαίων ελληνικών.

   Μέσα από την επαφή με τον αρχαίο πολιτισμό κατανοεί την σημασία της Δημοκρατίας, της ειρήνης, της φιλίας, των δικαιωμάτων των γυναικών και κάνει σύγκριση με την δική μας εποχή ενώ περνά μηνύματα για τις διαχρονικές αξίες της ανθρωπότητας. Μέσα από μια αστεία αστυνομική ιστορία και αξιοποιώντας τα κείμενα των αρχαίων ελληνικών του Γυμνασίου και του Λυκείου τελικά διαπιστώνουμε ότι οι ανησυχίες και τα προβλήματα των νέων είναι διαχρονικά

Παίζουν:  Εύη Καζαντζίδου, Νίκος Ραφαηλίδης,  Δήμητρα Μπατσαρά,  Τόλης Πιπερίδης,  Ιωάννα  Φτεργιώτη.

Σκηνικά- κοστούμια Ειρήνη Τζέκου,  Φουντούκα Παρασκευή

Κατασκευή σκηνικών Δημήτρης Μπέης

Σκηνοθεσία Θανάσης  Μαργαρίτης.

Η παράσταση θα ξεκινήσει από 26 Φεβρουαρίου με ανοιχτές ημερομηνίες  για όλο τον Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Γενική είσοδος  7 ευρώ.

Υπεύθυνη επικοινωνίας Εύα Τσιμήτρη

Τηλ. Επικοινωνίας  2351 600 825

Η αίθουσα κλιματίζεται και είναι φιλική προς ΑΜΕΑ.