Πρόγραμμα Εκδήλωσης Μνήμης & Τιμής των θυμάτων κατοχής στην Κατερίνη

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου

Η τελετή μνήμης και τιμής των θυμάτων κατοχής θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Κατερίνης την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 & ώρα 11:30 π.μ. στο μνημείο πεσόντων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Αναλυτικότερα:

Ώρα 11:30 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ομιλία – αναφορά στο ιστορικό των γεγονότων από τη Μιράντα Παππά (Εκπαιδευτικό – υπεύθυνη Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας).

Στεφάνια θα καταθέσουν ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης (Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου), ο Εκπρόσωπος της Βουλής, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Δήμαρχος Ελασσόνας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, ο Διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης, Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Κατερίνης και οι συγγενείς – φίλοι των θυμάτων.

Αμέσως μετά θα εκφωνηθούν τα ονόματα των εκτελεσθέντων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.

Σε ό,τι αφορά την τέλεση της δοξολογίας παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.

Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, την τάξη και την κίνηση των οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Ο Δήμος Κατερίνης θα μεριμνήσει για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου, προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας & τον καλλωπισμό του χώρου, στον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

Τελετάρχης από το Δήμο Κατερίνης ορίζεται ο Γεώργιος Μίχος.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΑΛΟΣ