Πρώτη συνεδρίαση για την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κατερίνης

Γιώργος Νταντάμης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πρόεδρος Επιτροπής: «Η μακρόπνοη Τουριστική Ανάπτυξη απαιτεί συνεργασία και συνέργειες»

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κατερίνης, το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου. Η Επιτροπή, της οποίας Πρόεδρος είναι ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και ΥΔΟΜ Γιώργος Νταντάμης, συστήθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο Κατερίνης με την υπ’ αριθμόν 506/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου 2019.

Η Επιτροπή απαρτίζεται από 15 τακτικά μέλη και ισάριθμα αναπληρωματικά και είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων και ιδιώτες εμπειρογνώμονες της τοπικής κοινωνίας.

Γ. Νταντάμης

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νταντάμης ανοίγοντας τη συνεδρίαση ευχαρίστησε τα μέλη για τη συμμετοχή τους τονίζοντας ότι «στις σημερινές συνθήκες δεν κάνουμε λόγο απλά για τουριστικό κλάδο αλλά για τουριστική οικονομία που ανοίγει δρόμους ανάπτυξης και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Κρίνοντας το σημαντικό ρόλο μιας Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής για τον τόπο μας, με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος Κατερίνης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συστήσει και συντονίσει για πρώτη φορά αυτή την Επιτροπή, ένα ευρύ όργανο,  ώστε από κοινού να προβούμε σε δράσεις συντονισμένες για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Μιλώντας για τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει ο Δήμος για την ανάπτυξη του τουριστικού του προϊόντος, ο κ. Νταντάμης υπογράμμισε: «Δεν νοείται μακρόπνοη Τουριστική Ανάπτυξη χωρίς τα αναγκαία έργα Υποδομής, χωρίς την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας, χωρίς την προώθηση του θρησκευτικού και του προσκυνηματικού τουρισμού και γενικότερα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που ο τόπος μας μπορεί να υποστηρίξει. Μεταξύ αυτών, είναι και αγροτουρισμός όπου οφείλουμε να ενισχύσουμε τη διασύνδεση του τουρισμού με τα επώνυμα αγροτικά μας προϊόντα στηρίζοντας την αγροτική μας οικονομία και την ύπαιθρο».

Στο σημείο, όμως, που στάθηκε περισσότερο ο Πρόεδρος της Επιτροπής, σημειώνοντας την αναγκαιότητα δράσεων, ήταν η προστασία του περιβάλλοντος: «Θέλω να τονίσω ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη αν δεν σεβαστούμε και προστατέψουμε το περιβάλλον μας και κυρίως την ποιότητα των θαλασσών και των ακτών μας. Η σύγχρονη αντίληψη για την ανάπτυξη του τουρισμού στηρίζεται στην ποιότητα, την πιστοποίηση, τη διεύρυνση και τη διαφοροποίηση των τουριστικών υπηρεσιών, τη σύνδεσή τους με την τοπική οικονομία και την ολοκλήρωση μιας σειράς έργων τα οποία αφορούν στις υποδομές και στο περιβάλλον».

Ο κ. Νταντάμης έδωσε σε κάθε μέλος μία έκθεση – πρόταση για τις προτεραιότητες της Επιτροπής για το 2020 ζητώντας τους να τη μελετήσουν και να διατυπώσουν την άποψή τους στην επόμενη συνεδρίαση, η οποία ορίστηκε για την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν τα μέλη καταθέτοντας την άποψή τους για τον τουρισμό και το ρόλο της Επιτροπής. Στο σύνολό τους, εξέφρασαν την ικανοποίηση και την αισιοδοξία τους για τη λειτουργία της Επιτροπής, τονίζοντας την αναγκαιότητα για συντονισμένες συνέργειες.

Τα μέλη της Επιτροπής

Δήμος Κατερίνης:

Γιώργος Νταντάμης, Πρόεδρος Επιτροπής, (τακτικό μέλος) και  Αθανάσιος Γκούνας (αναπληρωματικός).

Σταύρος Χριστοφορίδης (τακτικό μέλος) και Ιωάννης Συμεωνίδης (αναπληρωματικός).

Ευάγγελος Κήπου (τακτικό μέλος) και Δημήτρης Μορφακίδης (αναπληρωματικός).

Λάζος Ντόντης, Πολίτες Σε Δράση, (τακτικό μέλος) και Νικόλαος Παπαζιώγας (αναπληρωματικός)

Αθανάσιος Λιακόπουλος, Όλοι Μαζί Μπορούμε, (τακτικό μέλος)  και Απόστολος Λιακόπουλος, (αναπληρωματικός).

Διεθνές Πανεπιστήμιο  – Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης:

Δημήτρης Τριανταφύλλου (τακτικό μέλος) και Δημήτριος Αηδόνης (αναπληρωματικός).

Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας:

Καλλίστρατος Χαλκίδης (τακτικό μέλος) και Ηρακλής Τσιτλακίδης (αναπληρωματικός)

Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας – Πέλλας – Ημαθίας:

Γρηγόριος Βεϊδαμενίδης (τακτικό μέλος) και Παναγιώτης Θεοδωρίδης (αναπληρωματικός)

Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης:

Κωνσταντίνος Ρέχας (τακτικό μέλος) και Νικόλαος Σταλίκας (αναπληρωματικός)

Επιμελητήριο Πιερίας

Σταματία Βελώνη – Μούρικα (τακτικό μέλος) και Αθανάσιος Κόκκινος (αναπληρωματικός)

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου:

Κωνσταντίνος Γκλάρας (τακτικό μέλος) και Σάββας Σιονακίδης (αναπληρωματικός)

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης:

Μελανία Ταξίδου (τακτικό μέλος) και Πάτροκλος Τσιρογιάννης (αναπληρωματικός)

Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας:

Νικόλαος Παυλίδης (τακτικό μέλος) και Κωνσταντίνος Σιμόπουλος (αναπληρωματικός)

 Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας:

Γιώργος Ζωγράφος (τακτικό μέλος) και Ιωάννης Γκατζής (αναπληρωματικός)

Εμπειρογνώμονας:

Ελισάβετ Πασχαλίδου

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην Επιτροπή είναι εθελοντική και άμισθη. Η Επιτροπή διοικητικά υποστηρίζεται από την υπάλληλο Παναγιώτα Κουτλουμπάση.