ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑΣ :  «Επιταχύνονται οι προσλήψεις στο δημόσιο»

Στις σημαντικές και θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Πιερίας κ.Σπύρος Κουλκουδίνας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ.Κουλκουδίνας επισήμανε ότι επιταχύνονται όλα τα στάδια των διαδικασιών για τις προσλήψεις στο δημόσιο από το στάδιο της προκήρυξης μέχρι την κάλυψη των θέσεων.

Συγκεκριμένα, μειώνεται από 20 σε 15 ημέρες η  προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών διορισμού υποψηφίου.

Επίσης μειώνεται  από 30 σε 20 ημέρες η προθεσμίας διορισμού ή πρόσληψης από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών ενώ μειώνεται και η  προθεσμία για την ανάληψη υπηρεσίας από τον έναν μήνα στις 20 ημέρες.

Παράλληλα ο Βουλευτής Πιερίας αναφέρθηκε και στη δυνατότητα άντλησης των δικαιολογητικών από το ίδιο το ΑΣΕΠ με τη βοήθεια της τεχνολογίας και μέσα από τα διαλειτουργικά συστήματα με άλλες υπηρεσίες.

Έκανε ειδική μνεία στη μέριμνα που υπάρχει για τις προσλήψεις των ατόμων με αναπηρία στο δημόσιο, αφού με νέα διάταξη προβλέπεται ότι  για την μοριοδότηση και την κατάταξη σε θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, προτεραιότητα θα έχουν εκείνοι που έχουν επ’ αόριστον πιστοποιημένη αναπηρία τουλάχιστον 50% έναντι εκείνων με πιστοποιημένη αναπηρία τουλάχιστον 50% αλλά που είναι ορισμένης διάρκειας.

Ο Σπύρος Κουλκουδίνας αναφέρθηκε επίσης στην αυξημένη  μοριοδότηση του κριτηρίου της εντοπιότητας για την πρόσληψη σε φορείς του Δημοσίου σε νησιωτικούς, ορεινούς και ηπειρωτικούς δήμους της χώρας, προκειμένου να διευκολυνθεί η στελέχωσή τους με ανθρώπινο δυναμικό που κατοικεί μόνιμα σε αυτούς.

Τόνισε επίσης ότι καθιερώνεται ένα  ολοκληρωμένο σύστημα ανταμοιβών και κινήτρων και για τους δημοσίους υπαλλήλους, που θα επιτυγχάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί, με αύξηση ακόμα και κατά 15% των αποδοχών τους.

«Η Ελλάδα πρέπει να περάσει από ένα Δημόσιο τομέα χαμηλών προσδοκιών και δυνατοτήτων σε ένα Δημόσιο τομέα υψηλών στόχων και απαιτήσεων. Επιβραβεύοντας τους άξιους και ικανούς δημοσίους υπαλλήλους»,  επισήμανε ο Βουλευτής Πιερίας.

Ετικέτες