Στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα ενταχθούν παιδιά από τον καταυλισμό των Ρομά στον Πέλεκα

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, το προσωπικό του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας με παιδιά από τον καταυλισμό του Πέλεκα. Οι μαθητές αφού πρώτα απέκτησαν κάρτα μέλους ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη και τους εργαζομένους. Αμέσως μετά ακολούθησε δράση φιλαναγνωσίας.

 Στο πλαίσιο κοινωνικοποίησης οι μικροί επισκέπτες με το προσωπικό της δομής συζήτησαν την εμπειρία τους από την πρώτη τους επαφή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενώ μετά από πρόταση που τους απηύθυνε ο κος Τριανταφυλλίδης εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν το καλοκαίρι στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης.

Να σημειωθεί ότι η απήχηση για τη συγκεκριμένη δράση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, λόγω όμως των μέτρων προστασίας για την πανδημία, οι επισκέψεις πραγματοποιούνται σε ολιγομελή τμήματα.

«Με την προτροπή του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να ενισχύουμε τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, καθώς μέσα από τη λειτουργία  τους επιτελείται μεγάλο και σημαντικό έργο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Συνοχής. Προς την κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η πρωτοβουλία για ένταξη στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των παιδιών του καταυλισμού των Ρομά» σημειώνει μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Αστέριος Μπουσνάκης.